Fanda rulman arızası mı var?

Leux48

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Yaklaşık 3–4 aylık bir hazır sistem bilgisayarım var (İncehesap'tan alındı).
Kasanın önünde 3 adet fan bulunuyor.
Ortadaki fan, bilgisayar ilk açıldığında bazen hızlı bazen yavaş dönüyormuş gibi görünüyor ve sürtme / tıkırtı sesi yapıyor.

Bilgisayarı kapatıp açınca veya fanı elle durdurup bıraktığımda geçici olarak düzeliyor ancak ertesi gün tekrar ediyor.
Fan temizlendi, kablo temas etmediğinden emin olundu, fakat sorun yaklaşık 1 aydır devam ediyor.
Kıvılcım, yanık kokusu vb. yok.
Sizce bu durum fan rulman (bearing) arızası mıdır, yoksa gözden kaçan başka bir sebep olabilir mi?

Garantiye göndermeden önce fikirlerinizi almak istedim.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rulmanında dediğiniz gibi sürtme veya montaj hatası olabilir. Kablo vesaire de değmiyor demişsiniz.

Merhaba,

Yaklaşık 3–4 aylık bir hazır sistem bilgisayarım var (İncehesap'tan alındı).
Kasanın önünde 3 adet fan bulunuyor.
Ortadaki fan, bilgisayar ilk açıldığında bazen hızlı bazen yavaş dönüyormuş gibi görünüyor ve sürtme / tıkırtı sesi yapıyor.

Bilgisayarı kapatıp açınca veya fanı elle durdurup bıraktığımda geçici olarak düzeliyor ancak ertesi gün tekrar ediyor.
Fan temizlendi, kablo temas etmediğinden emin olundu, fakat sorun yaklaşık 1 aydır devam ediyor.
Kıvılcım, yanık kokusu vb. yok.
Sizce bu durum fan rulman (bearing) arızası mıdır, yoksa gözden kaçan başka bir sebep olabilir mi?

Garantiye göndermeden önce fikirlerinizi almak istedim.
Teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu tarz bir sorun mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu tarz bir sorun mu?

Evet aynen böyle bir ses çıkıyor ama benim fanımdan çıkan ses biraz daha sessiz hali.

Fanı çıkarıp yağlayın büyük ihtimal geçer, ama sonra tekrar etmesi olası.
Hocam bilgisayari Ağustos ayında aldım yeni yani bana kalıcı çözümler lazım daha önceki aylarda bu sorun yoktu.

Rulmanında dediğiniz gibi sürtme veya montaj hatası olabilir. Kablo vesaire de değmiyor demişsiniz.
Hocam montaj hatası olsa bilgisayarı aldığım ilk günde'de aynı sorun olmaz mıydı? Bilgisayarı aldıktan 3-4 ay sonra olmaya başladı.

Son düzenleme:
Evet aynen böyle bir ses çıkıyor ama benim fanımdan çıkan ses biraz daha sessiz hali.

Hocam bilgisayari ağustos ayında aldım yeni yani bana kalıcı çözümler lazım daha önceki aylarda bu sorun yoktu.

Hocam montaj hatası olsa bilgisayarı aldığım ilk günde'de aynı sorun olmaz mıydı? Bilgisayarı aldıktan 3-4 ay sonra olmaya başladı.

Fan kalitesiz demek ki, değiştir kökten çözülsün. Tamire değeceğini sanmıyorum pahalı bir şey değilse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı