Fanları kapatmak laptop ömrünü azaltır mı?

Koksi

Centipat
Daha fazla  
Oyun oynadığım yerde genellikle insanlar oluyor ama kütüphane değil yani insanlar da konuşuyor genellikle. Fanlarım oyun oynarken çok ses çıkarıyor ve insanların bundan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Laptopun fanlarını ortalama bir değerde sabitlersem ömrü kısalır mı? Laptopum eğer işlemci sıcaklığı belirli bir sıcaklığın üstüne çıkarsa kendiliğinden artırıyor ama fanların Max'ta çalışmasını istemiyorum. Bilgisi olan biri varsa cevabını merakla bekliyorum.

O fanlar bilgisayarın yanmasın diye o sıcaklıkta çalışıyor, milyar dolarlık firmalar o laptopları tasarlarken o fan hızlarını ayarlıyor. Bataryadan güç tüketimi seçeneğini azaltarak enerjiyi dolayısıyla parçaların ısınmasını azaltırsan fanlar daha az çalışabilir ama kesinlikle fanları kısma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynadığım yerde genellikle insanlar oluyor ama kütüphane değil yani insanlar da konuşuyor genellikle. Fanlarım oyun oynarken çok ses çıkarıyor ve insanların bundan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Laptopun fanlarını ortalama bir değerde sabitlersem ömrü kısalır mı? Laptopum eğer işlemci sıcaklığı belirli bir sıcaklığın üstüne çıkarsa kendiliğinden artırıyor ama fanların Max'ta çalışmasını istemiyorum. Bilgisi olan biri varsa cevabını merakla bekliyorum.

Fanları kapatırsan, laptopu soğutamazsın bir süre sonra danınımın hasar alır, ekran kartını işlemcini yakabilirsin.

Kısalır tabiki, AAA oyunlarda özellikle makinayı mahvedersin. Benim MSI GP76 'nın fanları iyi mesela, hafif oyunlarda açma gereği duymuyorum ama AAA oyunlarda açsam bile bazen nafile. Ancak bu söylediğim mahvolma olayı uzun vade için geçerli, yeni işlemcilerde termal dayanıklık çok daha yukarılarda.

O fanlar bilgisayarın yanmasın diye o sıcaklıkta çalışıyor, milyar dolarlık firmalar o laptopları tasarlarken o fan hızlarını ayarlıyor. Bataryadan güç tüketimi seçeneğini azaltarak enerjiyi dolayısıyla parçaların ısınmasını azaltırsan fanlar daha az çalışabilir ama kesinlikle fanları kısma.

Hocam beni yanlış anlama oynadığım yer bilgisayar odası gibi bir yer ve koltukların Max %60 dolu oluyor yani kimsenin kul hakkına girmiyorum umarım anlaşılmışımdır

1. Teknik olarak fan devrini azaltmak ömrünü kısaltmaz, aksine uzatır. Çünkü daha az hırpalanmış olacaktır.
  2. Sıcaklığın çok yüksek seviyelere çıkmasıyla GPU ve CPU tarafında frenleme olacaktır. Eğer fanları yavaşlatmak çok yüksek ısıya neden oluyorsa CPU turboyu kapatabilirsin.

Beyler bayanlar afedersiniz de 3.'ye diyorum oyun oynadığım yer kütüphane değil anlayın artık. İnternet kafe dediğimi varsayın lütfen yoksa yine birisi aynı şeyi yazacak.
  1. Teknik olarak fan devrini azaltmak ömrünü kısaltmaz, aksine uzatır. Çünkü daha az hırpalanmış olacaktır.
  2. Sıcaklığın çok yüksek seviyelere çıkmasıyla GPU ve CPU tarafında frenleme olacaktır. Eğer fanları yavaşlatmak çok yüksek ısıya neden oluyorsa CPU turboyu kapatabilirsin.
  3. Kütüphanede oyun oynama. Orası kitap okunmak için tasarlanmıştır. Oyun ve diğer eğlenceler için Starbucks Üniversitesi'ne gidebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı