İşlemcinin 95 derece olması ömrünü azaltır mı?

İmzanızdaki sistem ise 4600H modeli ısınan bir model.
Tam tersi ısınmayan bir model, yalnış yönlendirme yapmayın.

Konuya gelirsek nemli ve sıcak bir şehirde misiniz? Hava sıcaklığına bağlı farkı ben hissedemedim çünkü. 83 derece oluyor en fazla. Uzun vadede fan ve performans sorunu yaşayabilirsiniz sorunu bulup halletmek lazım.

Konuya gelirsek nemli ve sıcak bir şehirde misiniz?
Hayır kuru bir semtteyim hala yaz gelmedi. Servis sorun yok diyor papağan gibi. Bağlanıp stres testi yaptılar en fazla 92 derece oldu testte. Ama oyun oynadıgımda en az 95. Temel frekans 3,00 GHz yazmasına rağmen oyunlarda 3992 MHz oluyor. Overclock yapmış gibi mi oluyor?

Hayır kuru bir semtteyim hala yaz gelmedi. Servis sorun yok diyor papağan gibi. Bağlanıp stres testi yaptılar en fazla 92 derece oldu testte. Ama oyun oynadıgımda en az 95. Temel frekans 3,00 GHz yazmasına rağmen oyunlarda 3992 MHz oluyor. Overclock yapmış gibi mi oluyor?
Her oyunda mı 92-95 oluyor? Cpu ve Gpu kullanımıyla beraber fan hızı gibi detayları atabilir misiniz? Cihaz yeniyse macun/ tozlanma vs. olması zor. Ek olarak fanın kaç rpmde çalıştığına bakıp dengeli modu deneyin.

Son düzenleme:
Soru bu genellikle 95 derecede oynuyorum oyunu. Ömrü kısalır mi laptopun? Ona göre daha az oynayacağım.

Kesinlikle zararlı. Ömrünü kısalatır fakat performans kosununda çok büyük kayıp yaşarsın. Oyun oynarken dengeli ya da güç tasarrufu modunda ve prize takılı şekilde oyna. Ve düşük ayarlarda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı