Var, mesela fanların marka ve modeli ile başlayabilirsin.Merhaba arkadaşlar, fanlarımın LED'leri yanmasına rağmen fanlar dönmüyor. Anakarta bağlı değiller, bilgisayarı 1 ay önce toplatmıştım. Bunun bir çözümü var mıdır acaba?
Girişleri ve bağlantı şeklini atar mısın?
Fanlar için ayrı bir giriş var mı? Ya da hepsi tek kutuya mi giriyor? Eğer tek kutuya giriş ise, kutunun power girişini kontrol edin ya da farklı bir yere takın. Kumanda ile devir azaltma ya da tamamen kapatma olabilir. Kumandayı da kontrol edin.Şu şekildeler.
Girişleri şu yüzden sordum belki bu sadece diğer markalarda olduğu gibi LED bağlantısı, ayriyeten birde anakartın üzerinde bulunan SYS PiN'e takılması gereken PIN'i takmadıysanız diye. Buna benzer bir fan yapisina da denk geldim. Onda da ledlerin ışığını açma-kapama bölümüne bastığımda fan devri hızlanıp ya da yavasliyordu. Belki kumanda da ona benzer bir şey vardır diye. Kumandanın resmini atar misini?Hepsi tek bir kutuya giriyor. Kutunun power girişini kontrol ettim powerda problem olsa LEDler de gelmezdi diye düşünüyorum. Kumandada fanın açıp kapama, devir hızı gibi şeyler var ama basmama rağmen herhangi bir işe yaramıyor.
Kumandadan anladığım. Fan tuşuna basın, basili tutun ya da arka arkaya basıp sonra speed '+' tuşuna arka arkaya basın. Mantığı ona benziyor.Pinleri ayırıp anakarttaki fan girişine takmamı önerir misiniz peki.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.