İnceleme Fantech Helios II Pro s

Kısaca fantech Helios II Pro s hakkında konuşmak istiyorum.
3399 TL'ye Wraith üzerinden satın almıştım.
Öncelikle ben fantech markasının oldukça küçümsendiğini ve gitgide gelişen bu markanın ileride çok büyük şeylere imza atacağını düşünüyorum. Kutu içeriğine önem veren ve gerçekten güzel şeyler düşünen nadir markalardan. Hitscan hyperlight ile arada kalıp buna karar kılmıştım. Başta Wraith'ten alırken çekindiğim ama çekindiğime pişman olduğum bir mouse oldu.
Fotoğraflarını şöyle bırakıyorum;

IMG_8985.jpeg

IMG_8984.jpeg

IMG_8983.jpeg

Sağlamlık konusunda sağda solda söyleye söyleye bitiremedikleri esnemeyen dayanıklı tasarımın hakkını verdiklerini söyleyebilirim. Toto kısmına tüm gücümle bastırınca milimlik bir esneme olması (e bir zahmet) dışında çok sağlam bir mouse. Böyle dediğime bakmayın harbiden sağlam.

Doku kalitesinde zaten terli ele rağmen sıkı ve katmayan bir tutuş sağlayan mat bir dokusu var. Düz Pro modeline nazaran mat bir doku tercih etmiş fantech ve bu kaliteyi yine üst düzeye çıkarmış.

Sürekli bir CS2 oyuncusu olarak (çoğu zaman DayZ gibi hayatta kalma oyunları da oynuyorum) bu mouse beni üzmedi. İki üzdüğü nokta var, Razer Viper Mini'den sonraki uygulama farklılığı oldu. Razer'in uygulaması kat be kat üstün, Fantech'in ileride daha güzel şeyler yapacağını umuyorum. Ayrıca yanında gelen kablo şarjda kullanmak için gerçekten çok kötü… ağır ve örgüsü o kadar kalın, gevşek ki mouse Pad'e sürtüp döndürmemi engellemekten başka bir şey yapmıyor. Genellikle Dongle'ı ile kablosuz kullandığın için çok sorun etmedim ama şarj kablosu işini çözmek gerekiyor.

Skatez konusunda üzerinde gelen tam kaplayan skatezleri pek beğenmedim. Wraith'in Blade y Hardpad'i gerçekten hiç iyi gelmedi o skateze. 1 ay gibi kısa bir sürede deli gibi sürtünme sesi çıkarmaya başlamıştı ve ben de içinden çıkan dot skatezlerle değişmiştim. Şu an durum daha iyi ama Hardpad'in hakkını cam veya Obsidian skatezler anca verir. PTFE olarak üstünde ve yanında gelen skatezleri hardpad gerçekten öldürüp bitiriyor.
Yakında X-raypad Obsidian almayı düşünüyorum, memnun kalacağıma eminim.

Üstünde PixArt 3395 sensörler ile geliyor ve mcu olarak nordic 52840 kullanılıyor. Mcu'su özellikle gerçekten yüksek tier bir mcu hatta en iyisi denilebilir. Sensörü çok yaygın, çoğu mouse üreticisi 3395 kullandı deli gibi. 3950HS'li Mouse'lar görünce geride gibi gözüküyor ama bu iki sensör arasında neredeyse önemsiz farklar var. 3395'i lod anlamında daha çok beğenen bile oluyor öyle düşünün ama güncellik tabii ki iyidir.

Switch konusuna gelirsek hissiyatta on numara olan Huano blue Shell pink dot “transparent” Switch'ler kullanılmış. Bu Switch'ler size bastığınızı oyun sırasında belli edecek bir hissiyata sahip, ses olarak ise tok ve tın bir sesi var. Bu sensörlerin hissiyatını oldukça seviyorum. Transparent'i neden vurguladığımı düşünebilirsiniz, nedeni ise transparent Switch'in 2. versiyon olarak geçmesi. Düz Switch'lerin yeni olan versiyonu yani eski sürümünde yaşanan problemler bunda giderilmiş. Çok fazla tercih edilen bir switch zaten, optik switch olmamasına rağmen çift tıklama olayı olmaz desek yeridir.

Puan verecek olursam 8/10 verirdim ama 2 puanı kırarken içimin acıdığını söyleyebilirim çünkü çok basit nedenler.

Uygulama ve kablo.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı