Hoca.

Hocam şimdi bu dönem kablosuz ihtiyacımdan ve Valorant gibi oyunlara yöneldiğimden hafif ve rekabetçi bir mouse arayışındayım VXE R1 ile Helios arasında kaldım. Sizce hangisi daha uygun olur?

VXE R1 hemen hemen Helios kadar iyi malzeme kalitesine sahip fakat ben şahsen Helios tercih ederim.
VXE R1 SE var bende bir de, R1 biraz daha basık bir tasarımda ve daha hafif.
Test etmeden bu kadar benzer fareler arasında tercih yapmak çok zor. Karar genel olarak sizin.

Hocam switchlerin markasını bulabildiniz mi?

TTC Gold OPTİC 100M diye geçiyor. Sesinden ve gecikmesiz performansından çok memnunum.

Eki Görüntüle 2454430

Güzele benziyor hocam ama switch pek de kafaya takılacak bir şey değil az buçuk lehim bilgisi ile kolayca değiştiriliyor. Türkiye'de fiyatları biraz pahalı switchlerin ancak Çin'de falan çok ucuz geçen 10 tanesini 200 (vergi dahil) TL'ye aldım. (Kailh GM8.0 white Blade)

İfadeler: Pxn
Direkt bataryayla şarj olan mouse’lar varken neden bilmem kaç yılından kalma pilli mouse’lar kullanalım? Sürekli bir pil masrafı, yanınızda pil bulundurmak zorundasınız ki aksi takdirde işiniz veya oyununuz yarım kalacak.
TTC GOLD OPTİC 100M diye geçiyor. Sesinden ve gecikmesiz performansından çok memnunum.

Eki Görüntüle 2454430

Pro S modelinde TTC Gold’larda yaşanan hissiyat sorunları (daha doğrusu beklentiler) olduğu için mekanik switch’lere geçmişti Fantech (Huano Transparent Blue Shell Pink dot) ancak TTC Gold’lar gerçekten uzun ömürlü.
Son zamanlarda hissiyat daha çok arandığı için mekanik switch’lere geçilmeye başladı ve neredeyse optik switch kadar az artık çift tıklama gibi olaylar. Gecikme süresinde de milimetlik farkla yakınlar ama optik switch’lerin daha hızlı olduğu apaçık.

İfadeler: Pxn
@Pxn hocam, inceleme çok güzel olmuş, elinize sağlık. Yeni bir mouse almayı düşünüyordum, bu incelemenize denk geldim. Fareyi kullandığınız süre boyunca size bir sorun yarattı mı ya da kronik bir problemi var mı? Şu an 4K kullanmayacağım için, incelemesini yaptığınız mouse bana mantıklı geldi. Ancak bu mouse dışında alma konusunda kararsız kaldığım birkaç model daha var. Onlar da:

VXE R1 Pro (çok övülüyor, tutuş olarak da güzel görünüyor.)

VGN Dragonfly F1 Pro (kronik sorunlu deniyor ama herkeste sorun çıkmıyor. Logitech G PRO Superlight şekline sahip olduğu için çok beğeniyorum.)

Darmoshark M3 Max (henüz incelemesine denk gelmedim, bu konuda kararsızım.)

Benim tek derdim tutuş rahatlığı. Fingertip grip kullanıyorum ve bazı Mouse'lar uzun kullanım sonrası ağrı yapabiliyor. İncelemesini yaptığınız model bana hafif geldi ama daha hafifleri de var. Siz neyi önerirsiniz? İncelemesini yaptığınız mouse, en azından fingertip için uygun mu? Çünkü arkası yüksek Mouse'ları pek istemiyorum.

Bende finger claw mix kullanıyorum ve 12 saat kullandığımda bile sıkıntı yaşamadım. O saydığınız markalardan sadece VXE var elimde. VXE R1 FE Helios 2'ye göre biraz daha basık. Tutuş hemen hemen aynı.
4K gibi psikolojik fantezilere girmeyecekseniz 1.000Hz mouseler mantıklı.
Fantech benim için Logitech, Razer gibi markalardan daha iyi yerde.
Daha hafif mouseler ben tercih etmiyorum, kontrol açısından çoğu başarısız. 35 gram bir fare ile masaüstünde klasörden dosya seçmek bile tilt ediyor insanı.

Hocam bugün almayı düşünüyorum, Wraith'te 250TL indirim var 23 Nisana özel. Tavsiye eder misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…