Far Cry 6 FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Far Cry 6 oynarken yarım saatin ardından oyunda herhangi bir menü açtığımda oyun 50-60 FPS'den 2 FPS'ye kadar düşüyor. İnternetten araştırdım ve yabancılarda RTX 3080 sahibi insanlar bile yaşamış bu durumu. Aranizda bu durumu yaşayan başka biri var mı? Varsa bir çözüm buldu mu? Durum senin siteminden kaynaklanıyordur demeyin oyunu en düşük grafik ayarlarında açsam da aynı sıkıntı devam ediyor. Sorun oyundan kaynaklı.

Oyunun kasmasının sistemle veya driver'la falan alakası yok. Kesinlikle sorunlu bir çıkış yaptı. Tek yapmamız gereken bunu düzeltecek bir güncelleme beklemek. Geçici olarak sorunumu çözdüm ama her olduğunda tekrarlamak gerekiyor. Ana menüye dönünce veya son kaydı yükleyince düzeliyor. Ben her yaşadığımda son kaydı tekrar yüklüyorum. O şekilde idare ediyorum şimdilik.
Son kaydi yuklemek sadece 15 dakikaligina cozuyor durumu. Kalici cozumler gelene kadar oynamak cok da mantikli degil.

Son kaydi yuklemek sadece 15 dakikaligina cozuyor durumu. Kalici cozumler gelene kadar oynamak cok da mantikli degil.
Maalesef bugisoft. Oyunu çok büyük bi heyecanla açtım. Oyun açılırken kalbim duracaktı. Ben koyu bir far cry hayranı olduğum için 15 dakikalığına da olsa idare ederek oynamaya çalışıyorum. Çözümü gelince zaten bi 3-4 kere daha bitiririm

65 saat olmuş oynama sürem. Daha bitiremedim. Takılma donma tekleme vs en ufak bir sorun yaşamadım. Sadece 2-3 kere lisans hatası vermişti. O da Ubisoft Launcher ile alakalı bir durummuş sanırım. Kendiliğinden düzeldi.

Optimizasyon problemi, bende de aynı sorun var, masaüstüne döndüğümde 90 FPS alırken birden fotoğraf gibi 1-2 FPS görmeye başlıyorum. Çıkıp girdiğimde tekrar düzeliyor.
Tamamen Ubisoft azizliği, yapacak bir şey yok şu an.

Ben hala yaşıyorum bu problemi ekran kartım RX 570 her şey güncel :(

AMD delirtcek beni cidden AC Odyssey de AMD sorununu yıllar sonra düzeltti oyun çöküyordu bir yere baktığında :D bunu da 2052 de falan düzeltir artık satacağım NVIDIA'ya geçeceğim bıktırdı beni bu kart kart olarak giriş seviyesi kartları da çöp encoder yok :D yazılımıda leş.

AMD delirtcek beni cidden AC Odyssey de AMD sorununu yıllar sonra düzeltti oyun çöküyordu bir yere baktığında :D bunu da 2052 de falan düzeltir artık satacağım NVIDIA'ya geçeceğim bıktırdı beni bu kart kart olarak giriş seviyesi kartları da çöp encoder yok :D yazılımıda leş.

Hocam keşke AMD'ye sallamaydınız. Çünkü bende de NVIDIA kart var ve bahsettiğiniz sorunları yaşadım. Hatta PS4'de bile bu oyunlarda sorun yaşadım. Sovecekseniz dandik ve bozuk oyun yapan Ubisoft'a sövün.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı