İnceleme Far Cry oyunları

KİNGWONAGAİN

Centipat
Daha fazla  
İlk başta Far Cry 3 ile başlamıştım, oyun hem ilk oynadığım ve ilk bitirdiğim Far Cry oyunuydu. Tabii ilk oynayışım olduğu için mi bilmem, oyun bazı yerleri bana çok zor gelirdi ama şunu da söylemeden geçmeyim, oyunun hikayesi oynanışı gayet güzeldi. Far Cry serisi olarak en akılda kalıcı oyun bende Far Cry 3 oldu. Daha sonra Far Cry 2 oynadım. Başları sarmadı, hatta birkaç kere silmiştim ama oyunun yaklaşık 2. saatinden sonra da iyi sarıyordu. O oyunu da öyle bitirmiştim. Sonra Far Cry 1 oynamıştım. Uzun zamanlar sonra oyunu bitirmiştim. Daha sonra Far Cry 4, 5, 6 bunları oynadım bitirdim ve şunu söyleyeyim, bana kalırsa oynanış olarak en iyi oyun Far Cry 5 ama hikaye olarak da bence en iyi oyun Far Cry 3. Tüm Far Cry oyunlarını oynamınızı öneririm çünkü her biri ayrı güzel ama özellikle Far Cry 1, 3 ve 5. oyunu oynamanızı öneririm, tabii bu benim kendi düşüncem. Peki sizin en sevdiğiniz Far Cry oyunu nedir ve oyunu oynarken zorlandığınız bölüm var mı?
Ben Far Cry 3'te ağır zırhlı adamları öldürmem gerektiği zaman çok zorlanıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta Far Cry 3 ile başlamıştım, oyun hem ilk oynadığım ve ilk bitirdiğim Far Cry oyunuydu. Tabii ilk oynayışım olduğu için mi bilmem, oyun bazı yerleri bana çok zor gelirdi ama şunu da söylemeden geçmeyim, oyunun hikayesi oynanışı gayet güzeldi. Far Cry serisi olarak en akılda kalıcı oyun bende Far Cry 3 oldu. Daha sonra Far Cry 2 oynadım. Başları sarmadı, hatta birkaç kere silmiştim ama oyunun yaklaşık 2. saatinden sonra da iyi sarıyordu. O oyunu da öyle bitirmiştim. Sonra Far Cry 1 oynamıştım. Uzun zamanlar sonra oyunu bitirmiştim. Daha sonra Far Cry 4, 5, 6 bunları oynadım bitirdim ve şunu söyleyeyim, bana kalırsa oynanış olarak en iyi oyun Far Cry 5 ama hikaye olarak da bence en iyi oyun Far Cry 3. Tüm Far Cry oyunlarını oynamınızı öneririm çünkü her biri ayrı güzel ama özellikle Far Cry 1, 3 ve 5. oyunu oynamanızı öneririm, tabii bu benim kendi düşüncem. Peki sizin en sevdiğiniz Far Cry oyunu nedir ve oyunu oynarken zorlandığınız bölüm var mı?
Ben Far Cry 3'te ağır zırhlı adamları öldürmem gerektiği zaman çok zorlanıyordum.
En sevdiğim oyun 4. Çok saçmalıklar olsa da benim için hep iyi bir oyun. Ondan sonra 1 çünkü eski bilgisayarımda 2011'de babamla hep oynardık çok güzel oyundu. :(

Far Cry 1 çıktığı dönem rüya gibiydi ama bugün için maalesef oynanacak oyun olduğunu düşünmüyorum. Far Cry 2'de Ubisoft bir şeyler denedi teknoloji ve oynanış olarak yenilikler vardı ama uzatılmış teknoloji demosu gibiydi. Far Cry 3 zirvedir, cıvkı çıkana kadar kullanılacak formül bu oyunla hayatımıza girmişti. FC4, FC5 çok kötü değil ama baymaya başlıyor. FC6 nasıl yaptılar bilmiyorum ama 1-2 saat maksimum dayanabiliyorum bu oyuna.

Arada FC Primal ve FC New Dawn gibi denemeler var. Primal farklı bir deneyim, denemeye değer.

Far CRY delisi biriyim. Tüm Far Cry oyunlarını oynamış biri olarak : sürekli müptezel gibi hayali savaşlar vermekten çok sıkıldım. Far cry 3, 4 ve 5'te şeytan - ruh gibi yaratıklarla ok - silah gibi nesnelerle savaşmak zorundasınız bir veya birkaç bölümde. Bu aşırı sıkıcı olan bir durum benim için. Son oyunda bunu kaldırmışlar. Karakol sayısı çok çok azaltılmalı. Ele geçirmesi zorlaştırılıp 5-10 tane olmalı ve ele geçirdiğin karakolun save - hızlı ışınlanma dışında birtakım etkileri olmalı. Yan görevler çok azaltılarak ana hikayeye odaklanılmalı. Gereksiz görevlerden uzaklaşılarak oyun süresi max 12 saate indirilmeli ki ağızda tat bırakan bir oyun olsun. Yoksa 50 saat oynarsın aynı görevler...

Edit : Benim için unutulmaz olan oyun 2.sidir. Çünkü ilk kez CD olarak satın alıp bilgisayarıma taktığım, kendi yüklediğim ve bitirdiğim bir oyun. Çocukluğumda bilgisayar oyunu diyince aklıma ilk olarak hep bu oyun gelir. En çok beğendiğim ise 5. oyun. Sebebi ise yeni grafik motorunun ilk denendiği oyun. Görseller ve grafikler oldukça iyiydi öncekilere nazaran.

Baştan sıralama yapayım. En sevdiklerimden en sevmediğime. (Far Cry 1 ve Blood Dragon u oynamadım, Far Cry 2'yi oynuyorum. Dahil etmeyeceğim)
1. Far Cry 5
2. Far Cry 6
3. Far Cry 3
4. Far Cry Primal
5. Far Cry New Dawn
6. Far Cry 4

Far Cry 5 ilk oynadığım far cry ve ayıla bayıla oynamıştım. 6'yı ilk bitirdiğimde zerre zevk almamıştım ama 2. bitirişim de sürekli yan event ve para kastım nasıl olduysa çok zevk aldım. Far Cry 3, oyun eskidi artık. Günümüzde Far Cry 3 oynanmaz. Sevemedim oyunu. Aşırı büyük beklenti ve craft sisteminden dolayı. Primal, ortalama ama yarıda bıraktım sıkıldım oradan oraya koşmaktan. New Dawn, çok kötüydü ya. Pembe pembe yapmışlar. Barbie mi sponsordu bu ne ya. 5. oyunun kopyası. Kıyamet sonrası dediğin karanlık atmosfer, yıkık dökük binalar olacak. Metro gibi, Last Of Us gibi. Far Cry 4... bu oyundan zerre keyif almadım. Oyunu ps5 de oynadım. Oyun çamur gibiydi grafikleri. Bulamadım 2 saat menüde grafik ayarını. Çok bug doluydu, mermim bitmişti adam lootlanmıyordu. İlk görevi yaptım, ilk kale ele geçirmeye kadar sıktım dişimi, kale... Olmuyor ya. Yapamadım bıraktım oyunu. Far Cry 2'yi halen oynuyorum ve ön değerlendirme yaparsam, ya 4. olur ya da 3. oyun güzel ya. Far Cry 1 ve Blood Dragon oynama düşüncem yok. Far Cry 1 çok zor zaten gameplay lerden gördüğüm kadarıyla. Blood Dragon da fazla ışıklı mışıklı. Şuan hangi oyun alınır? Şuan 3 alınmaz. 5 alınır. 6 ya gerek yok. hem fazla uzun hem de hikayesi kötü. Klasik diktatör devirmeye çalışıyorsun işte

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı