Rehber Farbar Recovery Scan ile Rapor Hazırlama

Konu içinde rapor paylaşacak olan kişi sorununu açıkça belirtmesi gereklidir.

Yazılımı bir klasör içine atıp altta verilen şıklar işaretli şekilde Scan yapın. Scan bitince klasör içinde çıkan txt dosyalarını rarlayıp dosya upload servislerinden birine upload edip paylaşın.
Kurallara uygun upload sitelerine upload edin. Örneğin:
Mediafire, RGHOST, Yandex disk(izin verilmiş olması lazım), One drive(izin verilmiş olması lazım), Google drive(izin verilmiş olması lazım) vb...

Farbar.jpg

Fixleme: Fixleyin dediğimizde kod içine verdiğimiz bütün hepsini seçip kopyala yapıp, FRST yazılımı yönetici olarak çalıştırmanız ve "fix" butonuna basmanız yeterlidir.

32 bit olanlar için:
64 bit olanlar için:

Son düzenleme:
Merhaba.

İnternette gezinirken aniden sistem kapatılıyor uyarısı verdi sanki biri uzaktan kapat komutu vermiş gibi sistem kapandı baya baya bir tarama yaptım pek sonuç yok

İnternette gezinirken aniden sistem kapatılıyor uyarısı verdi sanki biri uzaktan kapat komutu vermiş gibi sistem kapandı bayağı bayağı bir tarama yaptım pek sonuç yok.
EDGE bağlangıç ayarlarını sıfırlayın. Varsayılana geri çevirin.
Flash VPN de kaldırın.

Program kaldırda ph adında bişr ürün varsa kaldırın.

Bu klasörleri silin:
C:\Program Files (x86)\My Company Name
C:\vol0

Spacedesk siz kurmadıysanız kaldırın.

Bu dosyaları silin:
C:\Users\ast_4\d4ac4633ebd6440fa397b84f1bc94a3c.7z
C:\Windows\system32\{A6D608F0-0BDE-491A-97AE-5C4B05D86E01}.bat

RenPy adında bir pyton ürünü kurmaya çalışmışssınız bunu doğru kuramadıysanız da benzer şeyleri yaşatmış olabilir. Progrmacı değilseniz bu tür işlere girmeyin.

Hocam bir sorunum yok fakat yine de bakabilir misiniz?

(Ornitorenks adlı kullanıcısın ISO'sunu kullanıyorum bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim) @Murat5038

Edge bağlangıç ayarlarını sıfırlayın. Varsayılana geri çevirin.
Flash VPN de kaldırın.

Program kaldırda ph adında bişr ürün varsa kaldırın.

bu klasörleri silin:
C:\program files (X86)\my Company name.
C:\vol0

Spacedesk'siz kurmadıysanız kaldırın.

bu dosyaları silin:
C:\Users\ast_4\d4ac4633ebd6440fa397b84f1bc94a3c.7z
C:\Windows\system32\{A6D608F0-0BDE-491A-97AE-5C4B05D86E01}.bat

Renpy adında bir Python ürünü kurmaya çalışmışssınız bunu doğru kuramadıysanız da benzer şeyleri yaşatmış olabilir. Progrmacı değilseniz bu tür işlere girmeyin.

Flash VPN kurdumda onu ben eklenti olark kurdum ardından kaldırmıştım kalkmamışmı.
Nerdne kaldırabilirim onu program kaldırda gözükmüyor aynı şekilde ph ile başlayan bir programda yok.
Henüz yazılımcı sayılmam :)
Edge başlagıç sıfırlama değidle direk sıfırlama vardiye biliyorum(aynı şeyde olabiir)

Edge başlangıç sıfırlama değil de direk sıfırlama var diye biliyorum(aynı şeyde olabiir)

Aynı şey anlarsınız diye dedim.

Nerden kaldırabilirim onu program kaldırda gözükmüyor, aynı şekilde ph ile başlayan bir programda yok.
Dosya erişimi yok o yüzden yerini diyemem şu an.
(Ornitorenks adlı kullanıcısın ISO'sunu kullanıyorum bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim) @Murat5038

Masaüstünde Compactor-0.10.1-i686 olanı kullanmıyorsanız kaldırın bilginiz dahilindeyse.

Bu klasörler şüpheli içlerini Virüstotal ile kontrol edin:
C:\Users\asd\AppData\Roaming\3909
C:\Users\asd\AppData\Roaming\GPAC
C:\Users\asd\AppData\Local\balena-etcher-updater
C:\Users\asd\AppData\Roaming\jupyter
C:\Users\asd\AppData\Local\pip
C:\Users\asd\AppData\Local\conda
C:\Users\asd\AppData\Local\pypa
C:\ProgramData\Reprise

Bunları silin:
C:\Program Files (x86)\GUM8D7C.tmp
C:\Windows\system32\lemojsxkcriickgd.dat
C:\Windows\system32\ygzmabjgkzxrjnky.tbl
C:\Pc Temizle.bat
C:\Program Files\Google\Drive File Stream\launch.bat

GPU sürücünüzü DDU rehberine göre temizleyip güncelleyin.

Bunları kaldırın:

Google Drive (siz yüklemediyseniz)
HiBit Uninstaller

ucuzg ve asd adında kullanıcı adları var bilginiz dahilindeyse sorun yok.

Son düzenleme:
Aynı şey anlarsınız diye dedim.

Dosya erişimi yok o yüzden yerini diyemem şu an.

Masaüstünde compactor-0.10.1-I686 olanı kullanmıyorsanız kaldırın bilginiz dahilindeyse.

bu klasörler şüpheli içlerini VirusTotal ile kontrol edin:
C:\Users\asd\AppData\Roaming\3909
C:\Users\asd\AppData\Roaming\GPAC
C:\Users\asd\AppData\Local\balena-etcher-updater
C:\Users\asd\AppData\Roaming\jupyter
C:\Users\asd\AppData\Local\pip
C:\Users\asd\AppData\Local\conda
C:\Users\asd\AppData\Local\pypa
C:\ProgramData\Reprise

bunları silin:
C:\program files (X86)\gum8D7C. Tmp.
C:\Windows\system32\lemojsxkcriickgd.dat
C:\Windows\system32\ygzmabjgkzxrjnky.tbl
C:\pc Temizle.bat
C:\program Files\Google\Drive file Stream\launch.bat

GPU sürücünüzü DDU rehberine göre temizleyip güncelleyin.

Bunları kaldırın:

Google Drive (siz yüklemediyseniz)
Hibit uninstaller.

Ucuzg ve asd adında kullanıcı adları var bilginiz dahilindeyse sorun yok.

Gerçekten çok teşekkür ederim iyi forumlar hocam.

Sistemde Arasıra kasmalar/donmalar/yavaşlamalar oluyor.

Dostum merhaba. Ben "Crack yüzünden bilgisayarda sorunlar oldu" konu başlığını başlatan arkadaş. O konu altında bana bu konuyu önerdin. Bu program ile tarama yaptım ve 2 adet .txt dosyası oluşturdu "indirilenler" klasörüne. 2 dosyayı ZIP yapıp yükledim. Yardımcı olursan sevinirim. Teşekkürler.

Yardımcı olursan sevinirim. Teşekkürler.
C:\ProgramData\Propagation
Bu klasörü silin.

Ftpm Win 11 değilse sistem kapatım BIOS'dan. Diğer konuda denildiği gibi zararlı değil Valorant Kernel iletişimli koruması olduğundan gecikme ve sorunlara yol açıyor. Oyun çıktığından beri MS de sorunlara neden olan bir oyun zaten.
Beta BIOS kullanıyorsunuz Beta olmayan BIOS'ları kullanın bir sonrakine.
Diğer konuda depolama diskinizi taktığınzıda oluyor demişsinizi SSD olan bir sistmede HDD varsa gecikmeler ve takılmalar yaşanabilir bu noromaldir. Her iki disk de SSD olursa sorun yaşamazsınmız çk fazla.
Diskler de format da düzgün atılmış gözükmüyor. Temiz kurlum ile SSD sistmei kurup Diğer diski komple silip mtek partition yaparsanız güzel olur.

C:\ProgramData\Propagation
Bu klasörü silin.

Ftpm Win 11 değilse sistem kapatım BIOS'dan. Diğer konuda denildiği gibi zararlı değil Valorant Kernel iletişimli koruması olduğundan gecikme ve sorunlara yol açıyor. Oyun çıktığından beri MS de sorunlara neden olan bir oyun zaten.
Beta BIOS kullanıyorsunuz Beta olmayan BIOS'ları kullanın bir sonrakine.
Diğer konuda depolama diskinizi taktığınzıda oluyor demişsinizi SSD olan bir sistmede HDD varsa gecikmeler ve takılmalar yaşanabilir bu noromaldir. Her iki disk de SSD olursa sorun yaşamazsınmız çk fazla.
Diskler de format da düzgün atılmış gözükmüyor. Temiz kurlum ile SSD sistmei kurup Diğer diski komple silip mtek partition yaparsanız güzel olur.

Dostum çok teşekkür ederim. Şu konuda da yardımcı olabilir misin. Öncelikle kusura bakma, ben de kendi çapımda çözmeye çalışıyorum. Sağ olsun bu arkadaş beni bu konuda yönlendirdi senin gibi. Virüs değilmiş onu anladım. Ve 2. harddiski taktığım zaman fazladan gecikme yapmasının sebebi olarak ben bunu donanımlar arası bir tür çakışmaya yoruyorum. Nedense bazen bir donanıma ait driver sürücüsü çok fazla gecikmeye ulaşıyor. Atıyorum fazladan bir USB donanım daha taktığım zaman. Windows çalıştır komutu olarak "msinfo32" yazdım ve orada donanım çakışmalarına baktığım zaman bir kaç donanım ile ilgili şey çıkıyor, ve bu donanımlara ilişlin olan PCI-PCI Köprüsü var. Ben de interrupt affinity policy tool program aracılığı ile PCI-PCI Köprüsü aygıtına kendim manuel olarak işlemcinin bazı çekirdeklerine atıyorum. Çekirdek olarak 0-3-5-6 çekirdeklere atatım sadece, ve gerçekten hem LatencyMon programı hem de oyunda ki mikro kekeleme sorunları bayağı geçti. Fakat ben her format attığım zaman bu işlemleri yapmak istemiyorum. Herkes gibi güncel driverları yükleyip oyunumu oynamak istiyorum sorunsuz bir şekilde...
@Murat5038 LatencyMon değerlerim şu şekilde...Yaklaşık 2 dakika kadar Valorant açık ve poliganda oynadım. Daha önce Edge tarayıcı bile açsam ntoskarnel/wdf01000/ndis aygıtlara ait gecikme fırlıyordu. Oyun bu Edgeye göre daha ağır olduğu için dolasıyla daha aşırı fırlıyordu. Şimdi fırlamıyor...Yani normal gibi. Oyun açık olduğu için dxgkrnl fırlıyor bir tık :)

1.jpg
2.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı