Fare tekerleği ile yukarı aşağı yapınca görüntüde bozulma oluyor

• Konuyu başlatan C4N2K
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.319

C4N2K

Femtopat
Daha fazla  
RAM
HYPERX 8GB Fury Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram x2
SSD veya HDD modeli
Kingston 500GB NV1 NVMe Okuma 2100MB-Yazma 1700MB
Ekran kartı
ASUS DUAL GeForce RTX 2060 OC EVO 6GB
Anakart
ASUS PRIME B450M-K II AMD AM4 4400MHz
İşlemci
AMD RYZEN 5 3600
Merhaba, son bir haftadır fare tekerleğiyle yukarı aşağı kaydırırken görüntüde bozulmalar yaşıyorum. Örneğin, YouTube'da bir videoyu tam ekrana aldığımda yukarı aşağı kaydırdığımda görüntünün belirli bir kısmında bulanık bir dalgalanma oluyor. Bu sorun masaüstünde de var; metinleri yukarı aşağı kaydırdığımda aynı sorunla karşılaşıyorum. Ancak fareyi yukarı aşağı kaydırmadığımda bu sorun ortadan kalkıyor. Videolarda herhangi bir bozulma yaşamıyorum.
Deneyip sonuç alamadığım işlemler:
  • Ekran kartı sürümünü DDU ile silip yeniden kurdum.
  • Farklı ekran kartı sürücü versiyonlarını denedim.
  • Farklı BIOS sürümlerini denedim.
  • Format attım.
  • Farklı işletim sistemleri denedim.
  • Güç kablolarını değiştirdim.
  • DisplayPort kablosunu değiştirdim.
  • HDMI kablosuyla denedim.
  • Farklı monitörlerde denedim.
  • CPU, GPU, RAM ve SSD testlerini yaptım; herhangi bir hata almadım.
  • RAM'leri ve ekran kartını yerinden söküp tekrar taktım.
Bu durumda sorunun kaynağını bulmak için başka ne yapabilirim?

Farklı monitörde ve kablolarda denediysen sorun zaten belli ki görüntüyü taktığın cihazda. O da masaüstünde muhtemelen ekran kartın. Üstelik ekran kartının hem DP hem HDMI girişiyle denemişsin.

Bunu telefonla falan çekme şansınız var mı? Veya ekran kaydı aldığınızda kayıttan izlerken o bozulma var mı? Sorun olurken ekran kaydı alıp bir videoyu atar mısınız bakalım. Normalde bizim göremememiz gerekiyor videoda

Farklı monitörde ve kablolarda denediysen sorun zaten belli ki görüntüyü taktığın cihazda. O da masaüstünde muhtemelen ekran kartın. Üstelik ekran kartının hem DP hem HDMI girişiyle denemişsin.

Bunu telefonla falan çekme şansınız var mı? Veya ekran kaydı aldığınızda kayıttan izlerken o bozulma var mı? Sorun olurken ekran kaydı alıp bir videoyu atar mısınız bakalım. Normalde bizim göremememiz gerekiyor videoda.

Onu eklemeyi unutmuşum OBS ile kayıt aldım belli olmuyor.

Onu eklemeyi unutmuşum OBS ile kayıt aldım belli olmuyor.
OBS kaydını izlerken de sorun yok yani?

Donanım hızlandırıcısı, GPU ivmelendirme (her ne ise onun ayarı) tarayıcıdan onu kapatır mısınız. Browserın Ekran kartı desteğini kapansın. Gerçi notepad'de de yaşıyorum demişsiniz ama, tarayıcının ekran kartı desteği kapandığında sorunu yapmaya devam ediyor mu o da bir referans verebilir

OBS kaydını izlerken de sorun yok yani?

Donanım hızlandırıcısı, GPU ivmelendirme (her ne ise onun ayarı) tarayıcıdan onu kapatır mısınız? Browserın ekran kartı desteğini kapansın. Gerçi Notepad'de de yaşıyorum demişsiniz ama, tarayıcının ekran kartı desteği kapandığında sorunu yapmaya devam ediyor mu o da bir referans verebilir.

Kapattım olmuyor ya da çok az oluyordur göremiyorumdur ama eskisi kadar belli olmadığı aşikar.

Bilgisi lazımsa ayarı kapatınca tarayıcıda tek olmuyor ama masaüstünde oluyor notepad + Windows ayarlarında filan.

Kapattım olmuyor ya da çok az oluyordur göremiyorumdur ama eskisi kadar belli olmadığı aşikar.

Bilgisi lazımsa ayarı kapatınca tarayıcıda tek olmuyor ama masaüstünde oluyor notepad + Windows ayarlarında filan.
Eskisi kadar olmuyorsa herhalde ekran kartı iyice tescillendi gibi bence. Aslında tamamen çözülmesini beklerim ama sonuçta görüntüyü her türlü ekran kartından bir şekilde veriyor. Ekran kartını stres teste falan soktuğunda gezinirsen mesela hiç olmadığı kadar fazla yapıyor mu? O zaman garanti ekran kartında sorun diyebiliriz bence.

Ben tam olarak nasıl olduğunu da anlamadım. Gölgelenme gibi mi yapıyor?

Yüksek grafikli oyun oynarken durumlar nasıl?

Eskisi kadar olmuyorsa herhalde ekran kartı iyice tescillendi gibi bence. Aslında tamamen çözülmesini beklerim ama sonuçta görüntüyü her türlü ekran kartından bir şekilde veriyor. Ekran kartını stres teste falan soktuğunda gezinirsen mesela hiç olmadığı kadar fazla yapıyor mu? O zaman garanti ekran kartında sorun diyebiliriz bence.

Ben tam olarak nasıl olduğunu da anlamadım. Gölgelenme gibi mi yapıyor?

Yüksek grafikli oyun oynarken durumlar nasıl?

Şöyle açıklıyayım hani videolarda görünmesini istemedikleri yere blur atarlar ya aynı o şekil şeffaf kalın bir çizgi beliriyor.

Ama ekranın tamamında değil şu an forumda yan taraflar boş ya oralarda görünmüyor sadece yazıların ve görüntünün olduğu yere kadar beliriyor.

Şöyle açıklıyayım hani videolarda görünmesini istemedikleri yere blur atarlar ya aynı o şekil şeffaf kalın bir çizgi beliriyor.

Ama ekranın tamamında değil şu an forumda yan taraflar boş ya oralarda görünmüyor sadece yazıların ve görüntünün olduğu yere kadar beliriyor.
Monitör ölçeklendirmesini değiştiğinde değişim oluyor mu? %100 - %125 mesela

bir de cleartype ayarı yapar mısın

Technopat Haberler

Geri
Yukarı