Fare ve mousepad tavsiyesi

kasilis01

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2011
Mesajlar
402
Merhabalar. Ben oyun oynamak ve günlük kullanım, ara sıra da amatör olarak photoshop kullanmak amacıyla bir fare arıyorum. Oyun olarak fps oyunlarını severim. Çok aşırı profesyonel oynarım demiyorum ama çok kötü de değilim.

Bugüne kadar hep 800 dpi klasik optik fareleri kullandım, o yüzden oyun farelerinde neler önemlidir pek bilmiyorum. Daha önce okuduğum incelemelerden anladığım kadarıyla 2 tip fare varmış. Ben Logitech G9x(pençe tutuşu) değil de biraz daha büyük boyutlarda, elime tam oturan, uzun süreli kullanımlarda elimi yormayacak, elimi klavyeden çekip fareye koyduğum zaman sağa sola fazla kaçmayacak bir fare istiyorum.

Daha öncelerde Microsoft Sidewinder x5'i önerdiler ama şu anda teknofiyatta bulamıyorum. Farenin yanında bir de orta kalite mousepad arıyorum (Kullanırken normal yüzeyden farkını hissettirebilecek, kaygan tipte). Çok fazla tuşu olmasına gerek yok. Zaten kafam almıyor insanların Razer naga gibi birsürü tuşlu fareleri nasıl kullandığını. Sağ tık,sol tık,ergonomik bir tekerlek ve az sayıda da programlanabilen tuşu olursa kafi. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Not:Fare+mousepad için toplam bütçem 100tl.

Saygılarımla.
 
İhtiyacına uygun en iyi ikili tercihen Logitech G400 ve Roccat Sota pad olacaktır. Yalnız şuan Roccat Sota %50 indirim ile bütçenize uygun bi seviyeyle Sanalmarketim'de mevcut. Zaten oyuncu ürünlerini getiren nadir yerlerden biri ülkemizdeki ve İstanbul içi şehir dışı farketmiyor çok hızlılar ikisinin de. Ama bence mousepadi profesyonel almaya sizin ihtiyaçınızdaki biri için gerek yok. Standart süngerimsi ucuz bi mousepad de işinizi görecektir. Bu bağlamda mouse'a daha fazla bütçe ayırıp TT eSports Black veya Roccat Kova Pure almak daha mantıklı zira çok şık güzel mouse'lar ikisinide bizzat denedim. Hepsinin linkleri:

LOGITECH - LOGITECH G400 Optical Gaming Mouse 910-002279 - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş ------> Logitech G400
ROCCAT - ROCCAT Kova Pure Performance Gaming Mouse - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş -------> Roccat Kova Pure
THERMALTAKE - Thermaltake Tt eSPORTS Black Gaming Mouse TTS-MO-BLK002DT - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş ------> TT eSports Black
ROCCAT - ROCCAT Sota Granular Blue Gaming Mousepad - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş -------> Roccat Sota (Granular Blue)
 
Roccat Kova Pure'da karar kıldım. Roccat Sota da çok hoşuma gitti fakat onun için biraz daha beklemem gerekecek. Ve ne yazık ki kampanya da kaçacak. Teşekkür ederim.
 
Ben biraz daha beklemeye karar verdim. Sidewinder X5 mantıklı gözüküyor, Türkiyede olmadığı için yurtdışından paypal ile getirtebilirim sanırım. Şu tatil bi' gelsin hele. Teşekkürler.
 
Hocam yurtdışına güvenemediğim için SideWinder X5 alamadım. Recep abinin tavsiyesi Thermaltake Tt eSPORTS Black'ı alırsam FPS oyunlarında fark fark eder miyim? Not: Şuanda kullandığım fare Logitech M215
 
Logitech M150 kulanıyorum, onda bile bir performans düşüklüğü yaşamıyorum :D

Üst model bir fare kullanmadan ve bir müsabakaya katılmadan nasıl bilebiliyorsun performans düşüklüğü yaşamadığını? Arkadaş oyun amaçlı soruyor ama sen herhalde Spider Solitaire performansından bahsediyorsun :)

Logitech M215 kesinlikle oyun için tasarlanmamış bir fare. Bu bağlamda Tt eSPORTS Black gerçek anlamda fark yaratacaktır. Oyuna daha hakim hissedeceksin kendini. Farenin mousepad üzerindeki kayışının bile başka olduğunu göreceksin.
 
Ben EDNET marka lazer fareyi tavsiye ederim. Kablolu olup ayna ve cam hariç her türlü yüzeyde kaçmadan rahatlıkla kullanılmaktadır. Ana tuşlar haricinde ekstra fonksiyon tuşu yoktur. Oldukça ergonomik bir yapıya sahip olan bu fare yaklaşık 1200dpi çözünürlüğe sahiptir. Kullanılan malzeme kalitesi oldukça iyi olup 5 yıldır kullanmaktayım.
İşittiğime göre teknosa firmasının bazı şubelerinde hala bulunabilmekteymiş. Fiyatı yaklaşık 25TL
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı