Çözüldü Fareyi hareket ettirince bilgisayar kasmaya başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Pendik, İstanbul
Dün Valorant oynarken bir anda fareyi hareket ettirince FPS düşmesi yaşamaya başladım. Normalde 200-250 arası civarında gezen FPS fareyi çevirdiğim an 10'lara kadar düşüyor. Tek Valorant için geçerli değil, direkt Windows'ta yaşadığım bir sorun. Windows arayüzünü kullanırken fareyi hareket ettirdiğim zaman kasma çok belli oluyor. Görev Yöneticisi'ni kontrol ettiğim zaman herhangi bir anormallik de yok. Yüzde 10'luk bir artış oluyor hareket ettirince. Yani kısaca fareyi hareket ettirdiğim zaman oynadığım bir oyunda GPU kullanımı sıfırlara kadar iniyor. Mouse hertzini düşürünce kasma büyük oranda azalıyor, gene de devam ediyor.

Ayrıca belirteyim değişiktir, bazen de düzeliyor. Ancak çok uzun sürmüyor düzgün hali.

Logitech G102 mouse, 1000 Hz ve 400 DPI.
Ryzen 5 3600X.
RTX 2070s.

Çözüm
Sorunu format atarak çözdüm. Daha önce de bir arkadaş yaşamış ve gelecek güncelleme ile çözüldüğünü söylemişti. Ben de direkt çözeyim diye format attım. Kısaca çözüldü. Teşekkürler.
Mouse'da Hertz değerleri genelde işlemciye ek yük bindirir ancak sizin işlemciniz iyi ve farenizin Hertz değer 8000 veya 4000 Hertz gibi çok yüksek raporlama hızında değil. İşlemci sıcaklıklarınız nasıl?
Ayrıca sorun mouse kaynaklı da olabilir geçmiş bir konuda aynı mouse sahibi biri de bir sorun yaşamış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı