Fareyi hareket ettirmeyince CPU kullanımı %90

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Daha fazla  
Arkadaşlar fareyi hareket ettirmeden önce normal masa üstünde iken CPU kullanımı %3 civarında, ancak Fareyi bir süreliğine hareket ettirmeyince CPU kullanımı bazen %75 bazen %90'a kadar çıkıyor.

Görev yöneticisini açtım ve baktım. CPU kullanımına göre sıraladım, Fareyi bir süre hareket ettirmedim ve CPU'yu kullanan uygulamaları gördüm, işte bunlar.

Windows Modules Installer.png

Son düzenleme:
@mevsres , 6500 mesajı olup da görseli tam koymak nasıl bir duygu, önce bana bu bi açıklamanı isteyeceğim...

System öğesinin fırlaması normal değil gibime geldi ama diğerleri normal:

• Windows Modules Installer : Arka planda Update yüklüyor büyük ihtimalle. Sen fareyi ellemeyince PC boşta diye başlıyor kurmaya.
  • Antimalware service executable da diyor ki PC boşta, bari bi virüs taraması yapayım, ki bu da normal.

Kısacası anormal bir durum yok gibi. Daha detaylı bilgi için bakınız:

Process Explorer

@Recep Baltaş Hocam şimdi üslubunuzda yer alan ''bana bunu bi açıkla '' kelimesinin içinde olan ''bi'' kelimesini bizzat ben kullandım ve ceza yedim. Render konusunda sistem toplayacak bir arkadaş çok acilen cevap istiyordu aynı gün içinde almaya gidecekti , kaldı öyle :D

Böyle bir bilgi ve teknoloji içerikli bir sitede moderatör arkadaşların daha yüksek bir farkındalığa sahip olmasını bekliyorum. Sonuçta kimsenin art niyeti yok ama bu durumda ne birilerine yardımcı olabiliyorum ne de insanda heves bırakıyorlar.

Ayırca sistemi şu madencilik işi için çalıştıran bir virüs de olabilir ama dediğiniz şey de olabilir, arkadaşın yine de tedbir amaçalı sistmi komple temizleyip ondan sonra tekrar gözlemlemesinde fayda var.

@mevsres , 6500 mesajı olup da görseli tam koymak nasıl bir duygu, önce bana bu bi açıklamanı isteyeceğim...

System öğesinin fırlaması normal değil gibime geldi ama diğerleri normal:

• Windows Modules Installer : Arka planda Update yüklüyor büyük ihtimalle. Sen fareyi ellemeyince PC boşta diye başlıyor kurmaya.
  • Antimalware service executable da diyor ki PC boşta, bari bi virüs taraması yapayım, ki bu da normal.

Kısacası anormal bir durum yok gibi. Daha detaylı bilgi için bakınız:

Process Explorer

Anormal bir durum yok peki yine de bunun olmasını nasıl engelleyebilirim? Çünkü oyun oynarken ara sahnelerde fareyi oynatmayınca donuyor, yine PC açık kaldığı zaman ve ben başında olmadığım zaman H100i fanları CPU kullanımı arttığı için yüksek devirde dönmeye başlıyor kafa ütülüyor.

Sadece oyun oynarken değil, bir çok zaman. Mesela film izlerken veya uzun videolar izlerken fareyi ikide bir hareket ettirmem gerekiyor, anlayacağınız gerçekten can sıkıcı.

Anormal bir durum var :) gözden kaçırdığınız. Search settings olan, genesis 6111... bunlar adware'dir.
İmzamda bulunan Sistem tarama ve anlatımını sonra sistem tarama 2 ile tarama yapıp save result yapın çıkan txt dosyasını burda paylaşın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı