Çözüldü Fareyi virüslü bir PC'ye takıp sonra virüssüz bir PC'ye takarsak virüs bulaşır mı?

  • Konuyu başlatan Emri
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 5B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
İçinde yazılabilir dahili bellek olan bir fare değilse hayır ama gelişmiş oyuncu farelerine hazırlanırsa bulaşabilir. Oyuncu faresi olması şart bile değil ama ihtimal artıyor.

Bazı fareler sadece okunabilir yani her fare yazmaya izin vermiyor. Ayrıca depolama alanı da muhtemelen çok küçük olacağından ihtimaller genelde düşük.
Sağ sol ve orta tekerli hiçbir profesyonel oyun için tuş kaydetmesi için bir dahili hafıza olmayan sıradan bir fare için sanmıyorum dediğin ihtimal olsun. Diğerleri için RGB kontrolüdür tuş ayarlamaları olsun kayıt yapan bir hafızaya sahip olduğu için bulaşabilir olduğunu düşünüyorum. Yanlışımız var ise affola.
 
Firmware kodlanıp aygıtın içerisine zararlı yerleştirmek mümkün fakat bu sizin karşılaşacağınız türden bir tehdit değil.

 
Firmware kodlanıp aygıtın içerisine zararlı yerleştirmek mümkün fakat bu sizin karşılaşacağınız türden bir tehdit değil.

Alawar'ın dediği gibi mümkün fakat size denk gelmez bilerek istemediğiniz sürece böyle bir şey. Ben görmedim ama vardır illa.

Senin attığına ek olarak Arduino ile de yapılanı var BadUSB'nin :) İlla RubberDucky almak gerekmiyor. Güvenlik araştırmacılarından Kağan Işıldak böyle bir şey yapmıştı :)

 

Geri
Yukarı