C# C/C++ Farkları nelerdir?

ZKrovS

Decapat
Daha fazla  
Ben Unity ya da Unreal'dan oyun geliştirmek istiyorum. Ama şimdi biri C# biri C++ ben Unreal'dan geliştirmek istiyorum. Ama 3D model yapması çok yorar diye şu anlık Unity'e yoğunlaşacağım gibi. Bu yüzden C# öğrenirsem C++'ı daha mı rahat öğrenirim? Yani demek istediğim şu: Kısaca C# ve C++ çok farklı şeyler mi?
(Python biliyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Python bilgin burada hiçbir işine yaramayacağına eminim. Python bilgin değil, programlama becerilerin önemli.

3D model ile programlama farklı alanlar. Unreal kullandın diye illa 3d model tasarlayacaksın diye bişi yok. Hazır materyalleri alacaksın kendi sistemini oluşturacaksın.

Bende tam tersi olmuştu. C++ dan C# geçiş arası oldu bir ara. C# eğitimi hiç almadım. Direkt unity dersleri ile az çok C# yazdık. Tabi şuan baktığımda kodlar çöp, orası ayrı.

C# ve C++ çok farklı şeyler mi?
Evet farklı şeyler. Syntax dan dil yapısına kadar farklı. Ama kavramları ve genel olayı anladığında çok rahat adapte olursun.

Ben C dili konusunda çok bilgili değilim sadece duyduklarımı söyleyecceğim. En zoru sanırsam C dili ve C den başlamanı öneririm baştan bir başlangıç olur hem diğerlerine geçince kolay gelir.

Öncelikle Python bilgin burada hiçbir işine yaramayacağına eminim. Python bilgin değil, programlama becerilerin önemli.

3D model ile programlama farklı alanlar. Unreal kullandın diye illa 3d model tasarlayacaksın diye bişi yok. Hazır materyalleri alacaksın kendi sistemini oluşturacaksın.

Bende tam tersi olmuştu. C++ dan C# geçiş arası oldu bir ara. C# eğitimi hiç almadım. Direkt unity dersleri ile az çok C# yazdık. Tabi şuan baktığımda kodlar çöp, orası ayrı.

Evet farklı şeyler. Syntax dan dil yapısına kadar farklı. Ama kavramları ve genel olayı anladığında çok rahat adapte olursun.
Evet hocam farkındayım 3d model ile programlamanın farklı olduğunu söylemek istediğim şey unreal ile başlarsam zor olur demek istedim çünkü 3d modelleme bilmek ya da öğrenmek lazım. Ama söylediğiniz şeyler yardımcı oldu teşekkürler.

Oyun geliştirme için yeni başlamışlara Unity çok önermem. Zira benim de beceremediğim bir program, fakat altından kalkabiliyorsanız Unity ile yürüyün. Kalkamıyorsanız Godot adında başka bir oyun motoru var, syntax'ının Python'a benzediğini duydum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı