HayateAnime
Decapat
Daha fazla
Merhaba, biliyorum bu soruyu çok gördünüz ancak durumum biraz farklı. "mütercim-tercümanlık" bölümü mezunuyum ve şu anda alanım ile ilgili yüksek lisans yapmaktayım. Uzun süreden beri içimde sönmeyen bir yazılım ateşi mevcut. Halihazırda orta seviye Flutter ve Kotlin bilgisine sahibim ve çeşitli Bootcamp'ler ile bilgi birikimimi geliştirmeye çalışıyorum. İleri derecede Fransızca ve İngilizcem var. Sorum şu, bu sektörde ilermek istiyorum ancak gerek kariyer gerekse de LinkedIn üzerindeki ilanlarda genel olarak, "yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği veya ilgili bölümlerden mezun" ibaresi yer almakta. Çoğu konuyu okudum ancak şunu sormak istiyorum. Bilgi birikimim ve 2 adet dil bilgim olmasına rağmen gerekli bölümden mezun olmadığım için çoğu şirketin beni işe almayacağını düşünmekteyim. Eğer sırf diploma açısından 2 yıllık "bilgisayar programcılığı" bölümü yazarsam işe alınma oranım artar mı, bana bilgi açısından değil de diploma açısından yarar sağlar mı? Yaşım 20, 21 civarı olsa hiç düşünmeden bölümü okurdum ancak yaşım oldu 25 ve 4 yıl daha ayıramam maalesef. Neden kendi bölümünden devam etmiyorsun diyenler olacaktır elbette, aslında ediyorum, sadece akademik kadro kovalamaktayım ve bu biraz sancılı bir süreç. İyi Sosyaller dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör: