Çözüldü Farklı CL ve MHz değerindeki RAM'ler sistem performansını etkiler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arda32414

Picopat
Daha fazla  
Windows 10 LTSC kullanıyorum. RX 580, A320M-A Pro anakart, 2x8 GB RAM var ama biri CL16, biri CL19; biri 3200 MHz, biri 2666 MHz. Büyük ihtimalle bundan dolayı yavaşlık oluyor. SSD var, 240 GB. İşlemci Ryzen 5 2600. yan PC olarak kullanıyorum. Bugün bir açayım, CS yüklerim falan dedim buna. Sonra bilgisayar 4-5 dakika oldu, hâlâ açılmadı. Neyse, açıldı Allah'a şükür.

BIOS, chipset, ekran kartı ve Windows güncelleştirmeleri hepsi güncel. Ne yapmam lazım? BIOS ayarından dolayı mıdır?

Çözüm
Kanka anlamadığın nokta şu senin RAM'lerin 2'si farklı eski BIOS'la kullanabiliyordun ama yeni BIOS'la kullanamıyorsun demek ki adamlar yeni BIOS'ta RAM'lerin stabilize açısından farklı RAM'leri kullanmaya izin vermiyor demek ki sorun yaşayan kişiler vardı bu konuda onu stabilize etmek için boyle bir şey yapmış olabilirler yine de kendin bilirsin BIOS bu şekilde kullanmaya devam et benlik sorun yok ben yardımcı olmaya çalısıyorum sana sen hala da MSI niye bozuk BIOS atsın diyorsun.

E ama öyle hacı neyse RAM'ları çıkaracağım birini bakalım düzelecek mi belki ondandır ama dediğin saçma MSI bunu düşünemeyip hatalı BIOS atıp niye PC'nin açılmamasına karar versinde neyse deniyorum.

Kanka anlamadığın nokta şu senin RAM'lerin 2'si farklı eski BIOS'la kullanabiliyordun ama yeni BIOS'la kullanamıyorsun demek ki adamlar yeni BIOS'ta RAM'lerin stabilize açısından farklı RAM'leri kullanmaya izin vermiyor demek ki sorun yaşayan kişiler vardı bu konuda onu stabilize etmek için boyle bir şey yapmış olabilirler yine de kendin bilirsin BIOS bu şekilde kullanmaya devam et benlik sorun yok ben yardımcı olmaya çalısıyorum sana sen hala da MSI niye bozuk BIOS atsın diyorsun.

RAM'ı çıkardım BIOS'u bir eskisine çektim ve hala sorun devam ediyor format mı atmam lazım kanka her şeyi yaptım ya.

@Lexaaa Kusura bakma kardeşim, biraz gerilmiştim çünkü düzgün bilgisayarım ne oldu da bozuldu diye düşündüm. Ama sorunu çözdüm: Yanda HDD vardı, onun kablosunu söktüm ve düzeldi. Şimdi onu geri takarsam sorun devam eder mi, bilmiyorum. Nasıl yapacağımı da bilmiyorum.
2666 MHz CL19 ise diğer RAM ona göre kendini kısıyordur bu yüzden yavaşlama hissedebilirsin.

Ama bilgisayar bayağı 4 5 dk da açılıyor onu ne yapacağım bazen otomatik onarıma giriyor sonra siyah ekranda kalıyor eskiden böyle değildi 2 yıl önce ana sistemimdi ve 20 saniyeden fazla sürmüyordu.

Yeni RAM falan mı taktın yoksa aynı RAM var mıydı?

Aynı RAM'dı ikisi de farklıydı gene.

Hiçbir şey ellemedim format attım o kadar bir de bunda BIOS güncel değildi onu güncelledim işte.

Şu an otomatik onarıma attı siyah ekranda kaldı imleç var ve.

MSI niye bozuk BIOS atsın betada indirmedim zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı