Farklı farklı mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
MemTest yapıldı, sorun bulunamadı. Bilgisayarı her açtığımda farklı kodlu mavi ekran gelip otomatikman reset atıyor, düne kadar hiç bir sorun yoktu. Yardımınızı bekliyorum.
@Enes3078 @Murat5038 (Yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için etiketledim)

• Intel i3-4130
  • GIGABYTE GTX 750 TI
  • Kingston 4x2 8 GB DDR3 1600 MHZ RAM
  • Seagate 500 GB HDD
  • ASUS H81M-C Anakart

Son düzenleme:
RAM'lerinizi Memtest86 testiyle test eder misiniz? Test öncesi XMP'nin kapalı olduğundan ve RAM'lerin temel frekansta çalıştığından emin olunuz. Rehberi aşağıda yer almaktadır. Ek olarak Vanguard'ı kaldırmayı unutmayınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'lerinizi Memtest86 testiyle test eder misiniz? Test öncesi XMP'nin kapalı olduğundan ve RAM'lerin temel frekansta çalıştığından emin olunuz. Rehberi aşağıda yer almaktadır. Ek olarak Vanguard'ı kaldırmayı unutmayınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Memtest ile test ettiğimi yazmıştım hocam, hiç bir sorun bulunamadı testte. Ayrıca anakartımın XMP desteği yok diye biliyorum. Şimdi DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp öyle deneyeyim dedim fakat sürücüler silindikten sonra reset atınca ASUS ekranında takılı kaldı, hard reset attım ve yine mavi ekran yedim, ve yine farklı bir hata kodu ile. Vanguard'ı kaldıracağım.

Dediğim gibi RAM'lerde bir OC işlemi varsa onu da geri alın. Direkt olarak BIOS'u varsayılan ayarlara döndürebilirsiniz mesela.
RAM'lerde herhangi bir OC işlemi yok, emin olmak için az önce BIOS'u varsayılana döndürdüm merak etmeyin. Az önce çıkan mavi ekranı da farklı hata kodu ile verdiği için paylaşıyorum: minidump indirme linki.
Vanguard'ı sildikten sonra mavi ekran sorunu çözüldü gibi, şimdi ekran kartı sürücüsünü tekrardan kurup Vanguard'ı tekrar kuracağım. Sorun olursa bilgilendiririm.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı