Farklı frekanstaki Adata XPG RAM'ler uyumlu olur mu?

hakoco

Decapat
Katılım
28 Kasım 2021
Mesajlar
53
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, bu soru üzerine 1-2 tane daha konu açılmış fakat verilen cevaplardan emin olamadığım için yeni bir konu açma gereği duydum.
Öncelikle şu an bilgisayarımda bu RAM takılı. Elden Ring oynayabilmek için 16 GB RAM'e geçmem gerektiğini düşündüğüm için aynısından 1 adet daha almayı düşünmüştüm fakat açıkçası fiyat olarak bana pahalı geldi. Daha sonra aynı marka-model olan fakat farklı MHz değerine sahip şu RAM'i gördüm ve fiyatı da diğerine göre daha uygun geldi. Sizce bu RAM'i satın alsam diğeriyle uyumlu olarak çalışır mı?
 
Selam, bu soru üzerine 1-2 tane daha konu açılmış fakat verilen cevaplardan emin olamadığım için yeni bir konu açma gereği duydum.
Öncelikle şu an bilgisayarımda bu RAM takılı. Elden Ring oynayabilmek için 16 GB RAM'e geçmem gerektiğini düşündüğüm için aynısından 1 adet daha almayı düşünmüştüm fakat açıkçası fiyat olarak bana pahalı geldi. Daha sonra aynı marka-model olan fakat farklı MHz değerine sahip şu RAM'i gördüm ve fiyatı da diğerine göre daha uygun geldi. Sizce bu RAM'i satın alsam diğeriyle uyumlu olarak çalışır
Farklı frekanslarda RAM’lerin çok sağlıklı çalıştığı söylenemez ancak çalıştığı durumlar var. CL değerleri aynı ise frekans düşük olanın frekansında çalışmaya devam edecektir. CL değeri farklı olsa da çalışır. Ancak en sağlıklısı sahip olduğunuz RAM’e ikinci bir çift almaktır.
 

Geri
Yukarı