Farklı gerçeklikler varsa neden var?

Makaleler
5
Rüyamda farklı gerçeklikler görüyorum. Hatta bir süre önce bununla ilgili şu konuyu açmıştım. Rüyamda köyümü görüyorum ama farklı bir gerçeklikte. Orayı çok kez rüyamda gördüm. Ölen tavşanlarım da orada, hatta en sevdiğim ''canavar'' isimli tavşanım da orada karşıma birkaç kez çıktı. Orada geziniyor. Ölen dedemi de orada gördüm. Orası (rüyamda gördüğüm farklı gerçeklik) bir şekilde var bence. Peki şöyle düşünün, diyelim ki haklıyım ve farklı gerçeklikler var, peki neden var? Bu farklı gerçekliklerin olmasının amacı ne olabilir? Dini bir kenara bırakarak, düşüncelerinizle bana cevap verin.

İnsan görmediği bir şeyin resmini yapamaz. Ya da rüyasında göremez. Öncelikle bunu bilmek gerek.
Ben ise rüyalar hakkında daha farklı düşünüyorum. Bazı rüyalar bir çeşit geçit gibi bence. Biz insanlar organik varlıklarız, metal vb içerikli robotlar olsaydık rüya görme yeteneğimiz olmazdı, bu yüzden şanslıyız bence.

Ben ise rüyalar hakkında daha farklı düşünüyorum. Bazı rüyalar bir çeşit geçit gibi bence. Biz insanlar organik varlıklarız, metal vb içerikli robotlar olsaydık rüya görme yeteneğimiz olmazdı, bu yüzden şanslıyız bence.

Elm sokağı kabusu diye bir film serisi var :)

Düşünceniz saçmalıktan başka bir şey değil.
1- Rüyanızda gittiğiniz şehrin farklı olması onun başka bir gerçeklik olduğu anlamına gelmez.
2- İnsan zihni görmediği bir şeyi hayal edemez. Gördüğü farklı şeyleri birleştirir ama hiç olmayan bir şeyi ortaya çıkaramaz.
3- Rüyalar bilinç altının yansımalarıdır. Bugün başınıza kötü bir şey gelse eninde sonunda onu rüyanızda görürsünüz. Ya aynı gece ya 1 yıl sonra.
4- Farklı gerçeklik denilen şey bilimde bir teoridir ve kanıtlanmamıştır.
Son olarak eğer soruyu "Astral seyahat yaptım" tarzında bilimden uzak bir mantıkla sorduysanız sizi ciddiye almayacağım, ama eğer bilime dayalı bir şey soruyorsanız (ki böyle olsa böyle saçma bir şey sormazdınız) biraz araştırıp tekrardan kendi içinizde tartın.

Düşünceniz saçmalıktan başka bir şey değil.
1- Rüyanızda gittiğiniz şehrin farklı olması onun başka bir gerçeklik olduğu anlamına gelmez.
2- İnsan zihni görmediği bir şeyi hayal edemez. Gördüğü farklı şeyleri birleştirir ama hiç olmayan bir şeyi ortaya çıkaramaz.
3- Rüyalar bilinç altının yansımalarıdır. Bugün başınıza kötü bir şey gelse eninde sonunda onu rüyanızda görürsünüz. Ya aynı gece ya 1 yıl sonra.
4- Farklı gerçeklik denilen şey bilimde bir teoridir ve kanıtlanmamıştır.
Son olarak eğer soruyu "Astral seyahat yaptım" tarzında bilimden uzak bir mantıkla sorduysanız sizi ciddiye almayacağım, ama eğer bilime dayalı bir şey soruyorsanız (ki böyle olsa böyle saçma bir şey sormazdınız) biraz araştırıp tekrardan kendi içinizde tartın.
O kadar çok bilmediğimiz şey var ki, saçma olduğunu düşünmüyorum ben. Bilim'in çok fazla bilmediği şey var. Bilimin bildikleri, evrende bir toz zerresi kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı