Farklı grafik kartları ile GPU rendering mümkün mü?

hsatan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Karmaşık 3D sahnelerin animasyon ve tek kare renderlarını alıyorum. Elimde MSI X99A Mpower bir anakart var ve şu anki ekran kartım GTX 970. Iray, Octane ve Redshift ile çalışıyorum. Daha önce 970 ile birlikte 750 Ti kartı birlikte kullandım. Fakat bu üç yazılım donanımlar kısmında 750 Ti'ı gösteriyor kullanılabilir durumda. Ancak aklımı şu kurcalıyor sadece 970 ile aldığım renderla 750 Ti + 970'le aldığım renderın arasında neredeyse zaman farkı yok. Yani hiçbir etkisini göremedim acaba kullanılabilir olarak gösterip de kullanmıyor mu? Eğer kullanıyorsa ikinci kart olarak ikinci el bir 780 Ti alsam(Cuda yüksek fakat fiyatı düşük olduğu için) hız farkı olur mu?
Ayrıca şunu da ekleyeyim izlediğim tüm videolarda kullanıcılar hep aynı kartları kullanıyor. Farklı kartlara sahip olanlar aynı olanlarını donanım kısmından işaretleyip kullanıyor. Anlayacağınız kafam bayağı bir karıştı. GPU render konusunun uzmanı değilim. CPU renderla bu işe başladığım için yeni yeni geçiyoruz GPU rendera o yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı