Farklı marka bellekler uyumlu çalışır mı?

Boreasp

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Asus Tuf B450M-Pro II
İşlemci
Ryzen 5600x
Herkese merhabalar;

Yeni bir sistem topladım, üzerinde 2x8 GB XPG Gammix D30 (3000MHz) DDR4 RAM bulunuyor. Eski sistemimde ise 2x8 Corsair Vengeance LPX CMK8gx4m1D3000C16 (3000 MHz) RAM bulunmaktaydı. Eski kafalılık ile MHz değerleri aynı olduğu için ikisini de yeni anakartıma takarak 32 GB yapmayı planlamıştım.

Yeni anakartım ASUS TUF B450M-PRO II. 4 RAM'i de taktığım zaman bırakın 32 GB'yi bilgisayar 8 GB RAM göstermekte. Bu iki RAM arasında bilinen bir uyumsuzluk sorunu mu vardır? Montajı yapan kimse o RAM'lere özel BIOS ayarı yaptığı için mi bu oluşmaktadır? Ya da üçüncü ve en muhtemel ihtimal olan "ben mi beceriksizim? :).

Bir yardımınız bu kardeşinizi 1200 liralık bir masraftan kurtaracaktır.

Şimdiden teşekkür ederim.
Boreasp.

CL degeri RAM'in gecikme suresi diye biliyorum. Sen 2x8 almissin toplam 16 GB olmus. RAM'ler farkli marka olabilir ama CL degerleri ayni olmali.

Böyle bir şey yok. Benim sistemimde CL değerleri farklı olan 2 bellek sorunsuz çalışıyor. CL değerleri farklı olan bellekler de uyumlu çalışabilir. Dediğim gibi, biraz şans işi.
Ben ikisini de önermiyorum. Kit olmalı. Bellek işi şansa bırakılmaz. Mavi ekran olur, takılma olur, yavaşlık olur...

Ben ikisini de önermiyorum. Kit olmalı. Bellek işi şansa bırakılmaz. Mavi ekran olur, takılma olur, yavaşlık olur...

Takım almak en iyisi kesinlikle. Teknolojide garantici olmak en iyisidir, aksi takdirde bir sürü sorun çıkıyor ve insanın sistemi kullanacak hevesi kalmıyor artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı