Farklı Marka/Model RAM Eklemek Sorun Çıkarır mı?

beratyalova

Hectopat
Daha fazla  
Ben PUBG oyuncusuyum. Oyun oynarken FPS drop yaşıyorum. Bunun RAM'lerden kaynaklı olduğunu, 8 GB RAM'de oynayanların aynı problemleri olduğunu görüyorum. Sorum şu dual channel olayı tam olarak nasıl oluyor? Yani 8 GB RAM'im 2x4 dual channel çalışıyor. Ben buna 4 GB farklı bir model ama aynı MHz ve CL değerine sahip RAM takacağım. Benim RAM'lerim DDR3 GSKILL TRIDENT X CL11 2400MHz RAMler. Alacağım Corsair Vengeance marka aynı değerlere sahip RAM. Bu sıkıntı çıkarır mı? 8 GB mı almak zorundayım? Ayrıca bazen oyunda renderlamıyor. Bunun RAM'ın hızıyla alakası var mıdır?

Donanımlar;
  • ASUS Crosshair V Formula-Z Anakart
  • AMD FX-8350 4.2 GHz Overclocked işlemci (sıvı soğutma var ısınmıyor)
  • SAPPHIRE HD7970 GHz Edition (1150MHz çekirdek, 6400MHz RAM hızı, %120 power target, %100 fan speed şeklinde overclocklu)
  • Kingston HyperX 3K 555/510 120 GB SSD
Bir de C'de oyun oynarken yer 2 GB'lara kadar düşüyor. Normalde 10 GB bunun FPS ile bir alakası var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada ekonomik pek elvermediği için 4 GB ekstra almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı