Farklı marka RAM almak sorun çıkartır mı?

Xafest

Centipat
Daha fazla  
Eski bilgisayarımda RAM az olduğu için RAM yükseltmek istiyorum. Toplam 4 RAM slotu var 2 tanesi boş ama aynı model RAM bulamadım. Farklı bir model RAM alırsam bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısından bulursan daha sağlıklı. BIOS ayarlarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bilgisayarımda RAM az olduğu için RAM yükseltmek istiyorum. Toplam 4 RAM slotu var 2 tanesi boş ama aynı model RAM bulamadım. Farklı bir model RAM alırsam bir sıkıntı olur mu?

Kaliteli bir marka alırsanız sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer frekans değerleri farklı olursa sistem otomatik olarak düşük frekanslı RAM'in frekans değerine sabitler. 4 RAM slotunda 2 doluysa slotları tam doldurmaya çalışın daha sağlıklı olur.

Alacağın ürüne göre değişir. Örnek şimdi ki RAM'ler 2600MHz alacağın RAM 3200MHz. Bu durumda tam performans alamaz ve 2600MHz olarak kullanırsın. Zaten eski olduğuna göre 3200MHz desteği bile yoktur. CL yani gecikme değerleri aynı veya yakın olsun. Kullandığın RAM ve anakartı paylaşırsan yardımcı olalım. Bütçe tabii bir de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı