Farklı marka RAM sorun yaratır mı ?

İsimliOyuncu

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu cumartesi günü 8 GB RAM alıp bilgisayarımı 12 GB RAM yükselteceğim. Şu anda Corsair Vengeance 4 GB RAM kullanmaktayım. 8 GB Gskill RAM alırsam bir sorun olur mu ? Yardımcı olursanız sevinirim :)

Aynı marka dual kit model RAM' lerden alın derim. Zamanında yaklaşık 2 veya 3 yıl önce Corsair Vengeance 4 GB 1600 MHz CL9 RAM almıştım, şimdi yanında GSkill 4 GB 1600 MHz CL9 RAM takılı. Corsair 1333 MHz' de çalışıyor, GSkill ise 1600 MHz' de çalışıyor. Aynı marka ve model olsalardı biraz daha fazla verim alabilirdim.

@Hüseyin42 bazı bilgisayarlarda Bios ve Ram desteklerse X.M.P ile frekans değiştirilebiliyor. Örneğin DDR4 Birkaç Gb 2666 Mhz ve Birkaç Gb DDR4 2400 Mhz olursa Bios arayüzünden X.M.P yerini bulup mesela 2133 Mhz Ramler çalışıyorsa 2400 yapabilirsin. 2666 Mhz olandan tam verim alamazsın. Gecikme süreleri hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Farklı olursa uyumsuz olabilir belki.

@Hüseyin42 bazı bilgisayarlarda Bios ve Ram desteklerse X.M.P ile frekans değiştirilebiliyor. Örneğin DDR4 Birkaç Gb 2666 Mhz ve Birkaç Gb DDR4 2400 Mhz olursa Bios arayüzünden X.M.P yerini bulup mesela 2133 Mhz Ramler çalışıyorsa 2400 yapabilirsin. 2666 Mhz olandan tam verim alamazsın. Gecikme süreleri hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Farklı olursa uyumsuz olabilir belki.
Evet dediğiniz gibi birinden tam performans alamıyorum. 2 aydır kullanıyorum tek modül kullanırken nasılsa şimdide öyle çalışıyor. MHZ'de sorun çıkarmıyor ama CL değerlerinde belki çıkarabilir. Aynı değerde almakta fayda var.

Teşekkürler. RAM aldıktan sonra format atmaya gerek var mı ? Bide ben bu RAM online oyunda sorun yaşadığımdan alıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Bu 2 video arasındaki farkın RAM olduğunu söylemişlerdi. Doğru mudur ? Yardımcı olursanız sevinirim :)

Teşekkürler. RAM aldıktan sonra format atmaya gerek var mı ? Bide ben bu RAM online oyunda sorun yaşadığımdan alıyorum.
Bu 2 video arasındaki farkın RAM olduğunu söylemişlerdi. Doğru mudur ? Yardımcı olursanız sevinirim :)

Metin2 veya diğer online oyunlar çok çok fazla ram yemez. Onun için asıl farkı ekran kartı veya işlemci yaratır. Yani siz 32 gb ram alsanız bile işe yaramaz. Yani bi laf var 1 kere vursam yarısı boşa gider diye. Siz nekadar çoğaltsanız yine o hakkı kadarını yer. Siz ekran kartına veya işlemciye abanın :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı