Farklı Marka RAM'ler Birlikte Kullanılır mı?

Nug0

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2018
Mesajlar
7
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Lisans - Tarih
  • Merhaba değerli arkadaşlar. Bilgisayarımı 2018 Mart ayında topladım ve özelliklerim ise şu şekilde: MSI H110M PRO-VD Anakart
  • Intel 1151 G4600 İşlemci
  • 500 GB 7200RPM Toshiba Harddisk
  • 8 GB 2133MHz AD4U213338G15-S Adata
Ben ekran kartı kullanmadığım için RAM konusunda bilgisayarımı 16 GB RAM'e yükseltmek istiyorum. Ancak aynı parça piyasada pek fazla yok ve ben de bunun yerine farklı bir marka 8 GB 2133MHz RAM takmak istiyorum. Acaba bu durum farklı markalar olması hasebiyle mümkün mü yoksa mümkün değil mi bilginizi almak istiyorum. Gecikme süreleri falan oluyor, Adata RAM'de 15 ibaresi mevcut buna uygun farklı bir marka gecikme süresi 15 olan bir RAM alabilir miyim? Yoksa yine aynı marka bir RAM'e bakmak zorunda mıyım? Bilgim olmadığı için sizlere yazmayı uygun gördüm, Teşekkürler.
 
Ramların birlikte kullanılabilmesi için gerekli olanlar aşağıda belirtlilmiştir.

  • Sinyal Frekansları (Mhz) aynı olmalıdır. (Mhz)
  • Anakart ile uyumlu olmalıdır.
 
Buna benzer konu(lar) daha önce de açılmıştı. Daha detaylı bahseden kişiler mutlaka o konularda olmuştur. Genel kanı ve bilgi şu; özellikleri aynı olduktan sonra sorunsuz çalışmaktalar (Kapasite, Mhz, CL). Ancak şu detayı atlamamamız önemli; aynı marka aynı model RAM'lerin set olarak (2'li vs.) satılmasının sebebi var. Aynı üretim bandı dahi olsa birbirleri arasında dahi ufak farklar olabiliyor.
 
Buna benzer konu(lar) daha önce de açılmıştı. Daha detaylı bahseden kişiler mutlaka o konularda olmuştur. Genel kanı ve bilgi şu; özellikleri aynı olduktan sonra sorunsuz çalışmaktalar (kapasite, MHz, CL). Ancak şu detayı atlamamamız önemli; aynı marka aynı model RAM'lerin set olarak (2'li vs.) satılmasının sebebi var. Aynı üretim bandı dahi olsa birbirleri arasında dahi ufak farklar olabiliyor.

Hocam sorun teşkil etmez diyorsunuz ya. Dual Channel çalışır mı yani?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı