Farklı MHz ve farklı marka RAM birlikte kullanılır mı?

Yani benim için 16 gb gayet yeterli oluyor. 3600 mhz olmasından vazgeçip,32 gb 3000 mhz olacak.Sizce değer mi,sorun çıkarsa rami çıkarttığımda sorun düzelir mi? Ne yapacağımı belirtebilirseniz daha iyi olur.

Yani benim için 16 gb gayet yeterli oluyor. 3600 mhz olmasından vazgeçip,32 gb 3000 mhz olacak.Sizce değer mi,sorun çıkarsa rami çıkarttığımda sorun düzelir mi? Ne yapacağımı belirtebilirseniz daha iyi olur.
Ben sadece örnek verdim illa yükseltmek zorunda değilsin. 2'si çalışır fakat sorun da yaratabilir. O yüzden modül bellekler tercih ediliyor forumda.

Anakartların çoğu daisy chain tipolojisi kullanır. Yani 2 kanallı işlemciler için A kanalına ayrılmış iki bellek slotu (DIMM A1, A2) ve B kanalına ayrılmış iki bellek slotu (DIMM B1, B2) şeklinde.

8GB bellekleri A1 ve A2’ye, 16GB’i de B2’ye takarsan çift kanal bile çalışabilir teorik olarak 🙂

Sorun çıkarma ihtimalleri çok düşük. Mis gibi çalışırlar. Çalışmazsa satarsın 8’leri ama dediğim gibi çok düşük ihtimal. Bu ihtimal bu arada kitlerde bile var. Kesinlikle falan diyen adamın yorumunu direkt monitör üzerinden bantla, gözükmesin.

Uyum sorunu çıkması yüksek bir ihtimal.
Hesaplamalarını atabilir misin? Merak ettim de bu yüksek ihtimal ne kadar yüksek ve nereden geliyor. Şahsen başıma gelmedi. Burada önerdiğim kişilerin de başına gelmedi. RAM uyuşmazlığı yaşayan sadece tek bir kişi gördüm hayatımda o da aynı marka aynı boyutta RAM kullanmaya çalışıyordu 🤣

Anakartların çoğu daisy chain tipolojisi kullanır. Yani 2 kanallı işlemciler için A kanalına ayrılmış iki bellek slotu (DIMM A1, A2) ve B kanalına ayrılmış iki bellek slotu (DIMM B1, B2) şeklinde.

8GB bellekleri A1 ve A2’ye, 16GB’i de B2’ye takarsan çift kanal bile çalışabilir teorik olarak 🙂

Sorun çıkarma ihtimalleri çok düşük. Mis gibi çalışırlar. Çalışmazsa satarsın 8’leri ama dediğim gibi çok düşük ihtimal. Bu ihtimal bu arada kitlerde bile var. Kesinlikle falan diyen adamın yorumunu direkt monitör üzerinden bantla, gözükmesin.

Hesaplamalarını atabilir misin? Merak ettim de bu yüksek ihtimal ne kadar yüksek ve nereden geliyor. Şahsen başıma gelmedi. Burada önerdiğim kişilerin de başına gelmedi. RAM uyuşmazlığı yaşayan sadece tek bir kişi gördüm hayatımda o da aynı marka aynı boyutta RAM kullanmaya çalışıyordu 🤣
Peki slotları dediğin gibi A1,A2 B2 şeklinde mi takmalıyım.Bir de 3600 mhz olması çok da önemli değil mi?

@ceyhunkoksal frekansin, CL'nin, voltajin zartin zurtun onemi yok. Bunlarin hepsi dinamik degerler, pasa gonlune gore degistirebilecegin degerler. Her RAM'i 3600 MHz'e ayarlayabilirsin ancak calisacaginin garantisi olmaz. Burada 3600 MHz diye satilan urunlerde satici sana bu garantiyi veriyor o kadar. Yoksa benim aldigim 3000 MHz Corsair Vengeance RAM'ler su an kasada 3466MHz'de calisiyorlar. Kendim oturdum 2-3 saat ugrastim ayarladim mis gibi oldu.
Peki slotları dediğin gibi A1,A2 B2 şeklinde mi takmalıyım?
Teorik bilgilere gore en mantiklisi bu olur. Deneyebilirsin, patlama falan olmaz.

Ryzen sistemlerde sorun çıkarsa ancak ProcODT ve RTT'lerden çıkar. Onun için de Dual Rank ve Single Rank tek bellekleri kullanmak falan gerek. Onun dışında da pek problem olacağını zannetmem. Düşük bir ihtimal oluyor yani. :)

Intel sistemlerde uyumsuzluk ihtimali daha düşük diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı