Farklı model RAM sorun yaratır mı?

arda307

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2021
Mesajlar
692
Çözümler
1
Merhabalar bir konu aklıma takıldı sormak istedim.
Öncelikle 4 GB RAM'e sahibim, CS:GO'da düşmana bakınca veya bazı maplerde FPS düşüklüğü yaşıyorum maalesef. Üstüne ayrı 4 GB RAM eklemek istiyorum ama bende olan RAM'in aynısı almam gerekli mi farklı model RAM alırsam sıkıntı olur mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İşletim sistemim Windows 7.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ürünü almanız daha sağlıklı olur eğer aynı ürün almazsa aynı değerlere sahip bir RAM olsun aksi halde sistemde istikrarsızlık, çalışmama, stabil olmama gibi problemler olabilir.
 
Sorun olabilir veya olmayabilir. Şans işi bunlar. Garanti olan kit halinde bellekler. Ben yıllardır farklı marka/model bellekler kullanıyorum bir sorun olmadı fakat forumda ufak bir ayrıntısı uymadığı için bellek uyumsuzluğu yaşayanlar da bolca var.
 
CL, MHZ ve Timingleri aynıysa birebir aynı çalışırlar.

Alacağınız diğer ramin değerleri sizin raminizden düşükse, sizin raminiz de kendini o düşüğe göre ayarlar, öyle çalışırlar.

Ha yok alacağınız ram sizin raminizden hızlıysa, bu sefer o yeni ram kendini hali hazırdaki rame ayak uydurur öyle çalışırlar.

Yok sistemde stabilite sorunu olur, yok bilmem ne olur, hikaye.
 
selamlar bu konuda çok taze bilgiliyim :D daha bugun ramlerim geldi aynı mhz ve cl ancak markaları farklı en ucuz aynı mhz cl gb alman en mantıklısı ramlerin geldiğinde memtest86 uygulama ile test etmen gerekir ki uyumlu mu diye bakarsın benimki uyumlu çıktı + olarak fpsimi çok fena etkiledi eskiden oyundayken arkadaşlarla discord kullanamıyordum ramlerden dolayı drop giriyordu şuan mükemmel fps 20 30 arttı gibi gördüm ben
 
Fps artışı gözlemlersiniz. Miktarı voltajı mhz ve cl değeri aynı olduğu zaman sorunsuz dual channel olarak çalışırlar. Cpu z üzerinden de dual channel çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı