Merhaba 2 adet Corsair CMK16GX4M2B3000C15 RAM'larim vardı. Bunlara ek 2 adet Corsair CMK16GX4M2D3000C16 RAM ekledim ve eklememden beri sürekli ntoskrnl.exe+3F5780 bu arkadaşın içinde olduğu mavi ekranlar vermeye başladı. RAM'lerin yerlerini değiştirdim CMOS sıfırladım fakat bir süre sonra da en son gerçekleşen mavi ekranı verdi. Anakartım MSI Z270 GAMING PRO Carbon.
Windows 10 güncelleştirmesi var mı diye kontrol et. Varsa yap.
USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları bir süreliğine boşta kalsın.
Corsair ile ilgili yazılımı kaldırın.
BattlEye yüzüne 1 kere mavi ekran almışsın. BattlEye kaldır.
CPU-Z yazılımı ile SPD kısmından slot# bölümlerini paylaş. Ek olarak farklı model bir RAM kullanmak mavi ekrana sebebiyet verebilir. Galiba siz farklı model RAM kullanıyorsunuz.
VENGEANCE LPX memory is designed for high-performance overclocking. The heatspreader is made of pure aluminum for faster heat dissipation, and the eight-layer PCB helps manage heat and provides superior overclocking headroom.
www.corsair.com
Tekrar mavi ekran alırsan dump dosyanı paylaşırsın.
İstersen RAM'lere test yapalım. Memtest86 testi oluyor bu.
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
RAM'ler konusunda ise evet sizin attığınız RAM'ler vardı bende farklı kodlu bir RAM aldım fakat anakarta uyumlu gözüküyordu şimdi iade edip benimkilerle aynı kodlu RAM'lerden alacağım.
Bir de anakartın kendi CPU Boost ve XMP'si açıktı onları da kapattım.
Merhaba tekrardan anakart ve işlemciyi değiştirdim önceden i3 9100 ve H310M ikilisi vardı. Şu an B450 Tomahawk ve 3600X ikilisi var sistemi formatladım ve oyunlarda 15 -20 dakikadan sonra atıyor. Ve şu bluescreen hatalarını alıyorum. OCCT testinde de hatalar mevcut gözüküyor. Sfc yi yaptım sonuç aynı.
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...
www.technopat.net
3 minidump dosyasından 2'sinin boyutu olmadığı için dosya açılmıyor. Yani 2 dosya incelenemiyor. Bu yüzden sadece 1 minidump dosyası var.
Ek olarak BIOS sürümün beta bir sürüm. Beta sürüm diye mavi ekran alır mısın dersen " belki derim". BIOS sürümünü gerekirse düşürmeni istiyebilirim.