Farklı ntoskrnl.exe+3F5780 mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

H3ATHROW

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 2 adet Corsair CMK16GX4M2B3000C15 RAM'larim vardı. Bunlara ek 2 adet Corsair CMK16GX4M2D3000C16 RAM ekledim ve eklememden beri sürekli ntoskrnl.exe+3F5780 bu arkadaşın içinde olduğu mavi ekranlar vermeye başladı. RAM'lerin yerlerini değiştirdim CMOS sıfırladım fakat bir süre sonra da en son gerçekleşen mavi ekranı verdi. Anakartım MSI Z270 GAMING PRO Carbon.

Deneyeceğim PSU yetmeme durumu da olabilir mi ekran kartı da RTX 2060.
PSU Thermaltake W0449 diye geçiyor.

Ekran görüntüsü 2021-02-11 145429.png

OCCT testinden pek anlamam o yüzden OCCT testi için @MisakiTaro etiketleyeyim.

Mavi ekrana gelirsek bellek ile ilgili mavi ekran almışsın.

RAM'ler 2. ve 4. slota takılı değil mi? Aynı model RAM kullanıyorsunuz değil mi?

BIOS üzerinden XMP kapatın.

Memtest86 testi yapmadıysan yap.

"DISM" rehberini uygula.

3 minidump dosyasından 2'sinin boyutu olmadığı için dosya açılmıyor. Yani 2 dosya incelenemiyor. Bu yüzden sadece 1 minidump dosyası var.

Ek olarak BIOS sürümün beta bir sürüm. Beta sürüm diye mavi ekran alır mısın dersen " belki derim". BIOS sürümünü gerekirse düşürmeni istiyebilirim.
Evet RAM'ler 2 ve 4'te ve aynı model. XMP'yi kapattım şimdi. DISM'de herhangi bir sorun çıkmadı. BIOS'u düzelteceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı