Farklı voltaj ile çalışan RAM'ler uyum sorunu yaşar mı?

özgür2626

Kilopat
Daha fazla  
Aynı anakart üzerinde aynı hıza aynı gecikme değerine sahip fakat farklı voltaj ile çalışan RAM'ler takıp kullanmak sorun teşkil eder mi? Örnek veriyorum bende 2 adet 4 GB Corsair 1600MHz 9CL 1.50v ile çalışan RAM ve 2 adet 4 GB Kingston 1600MHz 9CL 1.75v ile çalışan RAM var hepsi anakartta takılı ve stabilize çalışıyor(sadece 1 günlük deneyim) ileride sorun teşkil eder mi?

Aynı anakart üzerinde aynı hıza aynı gecikme değerine sahip fakat farklı voltaj ile çalışan RAM'ler takıp kullanmak sorun teşkil eder mi? Örnek veriyorum bende 2 adet 4 GB Corsair 1600MHz 9CL 1.50v ile çalışan RAM ve 2 adet 4 GB Kingston 1600MHz 9CL 1.75v ile çalışan RAM var hepsi anakartta takılı ve stabilize çalışıyor(sadece 1 günlük deneyim) ileride sorun teşkil eder mi?

Hiçbir sorun olmaz.

Anakart voltajları ayarlar sorun olmaz.
İkili olarak talın 1.5leri a kanala diğerlerini b kanala takın.

Anakartımda bütün RAM'leri ve slotları denedim bütün RAM'ler ve slotlar sağlam çalışıyor fakat bazen çiftlı kanallardaki RAM'lerin yerlerini değiştiriyorum test etmek amaçlı örnek veriyorum A ve B kanallarındaki 4 RAM slotunun 4'ü de dolu a kanalındaki RAM'leri b kanalına takıyorum b kanalındakileri takmıyorum ama böyle yaptığımda da bazen görüntü vermiyebiliyor ya da görüntü veriyor restart atınca görüntü vermiyor bir de ikisi de olmasa da kullanılabilir RAM miktarı çok düşüyor bunun sebebi nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı