Farklı voltajlı laptop RAM'leri beraber çalışır mı?

BaronJoe

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Monster Abra'a5. v5.1 laptop kullanılıyorum. 8 GB tek RAM var bilgisayarda. 8 GB'lık bir RAM daha takmak istedim desteklediği için. Şu an takılı olan RAM 1.35V 1600 MHz. Ekran olarak görüntüsünü paylaştım. Aldığım yeni RAM Kingston 8 GB 1600MHz DDR3 notebook SO-DIMM RAM (KVR16S11/8) (https://www.hepsiburada.com/kingston-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-sodimm-ram-kvr16s11-8-p-BD301528?magaza=Elmacık) Sonra özelliklerine dikkat ettiğimde RAM voltajı 1.5 olarak gözüküyor. Acaba bu iki RAM birlikte sorun çıkarır mı? Voltaj farkı herhangi bir soruna sebebiyet verir mi ileride RAM konusunda sorun yaşar mıyım?

Cpu-z 1.png

Ram slotu .png

Bir de bu anakartın özelliklerine dair hiçbir bilgiye ulaşamadım bu konuda da yardım edebilecek biri varsa şimdiden teşekkür ediyorum.

Anakart .png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, sıkıntı yapabilir. Ben şahsen farklı voltaj RAM önermiyorum. Anakart ise Intel bir anakart. HM87.

Merhaba,
Monster Abra'a5. v5.1 laptop kullanılıyorum. 8 GB tek RAM var bilgisayarda. 8 GB'lık bir RAM daha takmak istedim desteklediği için. Şu an takılı olan RAM 1.35V 1600 MHz. Ekran olarak görüntüsünü paylaştım. Aldığım yeni RAM Kingston 8 GB 1600MHz DDR3 notebook so-DIMM RAM (KVR16S11/8) (https://www.hepsiburada.com/kingston-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-sodimm-ram-kvr16s11-8-p-BD301528?magaza=Elmacık) sonra özelliklerine dikkat ettiğimde RAM voltajı 1.5 olarak gözüküyor. Acaba bu iki RAM birlikte sorun çıkarır mı? Voltaj farkı herhangi bir soruna sebebiyet verir mi ileride RAM konusunda sorun yaşar mıyım?

Eki Görüntüle 811204

Eki Görüntüle 811205

Bir de bu anakartın özelliklerine dair hiçbir bilgiye ulaşamadım bu konuda da yardım edebilecek biri varsa şimdiden teşekkür ediyorum.

Eki Görüntüle 811220

Muhtemelen sıkıntı yaratır.

Merhaba,
Monster Abra'a5. v5.1 laptop kullanılıyorum. 8 GB tek RAM var bilgisayarda. 8 GB'lık bir RAM daha takmak istedim desteklediği için. Şu an takılı olan RAM 1.35V 1600 MHz. Ekran olarak görüntüsünü paylaştım. Aldığım yeni RAM Kingston 8 GB 1600MHz DDR3 notebook so-DIMM RAM (KVR16S11/8) (https://www.hepsiburada.com/kingston-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-sodimm-ram-kvr16s11-8-p-BD301528?magaza=Elmacık) sonra özelliklerine dikkat ettiğimde RAM voltajı 1.5 olarak gözüküyor. Acaba bu iki RAM birlikte sorun çıkarır mı? Voltaj farkı herhangi bir soruna sebebiyet verir mi ileride RAM konusunda sorun yaşar mıyım?

Eki Görüntüle 811204

Eki Görüntüle 811205

Bir de bu anakartın özelliklerine dair hiçbir bilgiye ulaşamadım bu konuda da yardım edebilecek birib.

Bunun maalesef tam bir cevabı olmuyor kendim de dizüstü kullanıyorum RAM yükseltmesi yaptığım zaman tam bir cevap bulamamıştım ama acı bir şekilde deneyimleyerek fark ettim. 1.35V olan RAM'in yanına 1.5 taktığımda sistem RAM'i görmedi. Aldığım RAM'i 1.35V değerine sahip RAM ile değiştirdim sorunsuz çalıştı. Bu işlemi yapmadan önce de birçok yerde sorun olmaz ben denedim yazanlar vardı. Yani değişik bir durum tam bir netliği yok. Bu yüzden aynı voltaj değerine sahip RAM öneririm.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Hangi RAM'i almam uygun olur acaba fikir verebilir misiniz? GSKILL 8GB Value DDR3L 1600Mhz CL11 1.35V Notebook Ram F3-1600C11S-8GSL | ITOPYA bu RAM uygun mudur acaba? Ya da şu anki RAM'in modelini de bulamadım aynısını nereden bulabilirim?

Sisteminizde olan RAM'in aynı markası çok şart değil. Aynı değerlere sahip RAM taktığınızda bir problemle karşılaşmazsınız. Linkte verdiğiniz RAM ise gayet uygun. Kendi raminizin CL değeriyle uyumlu olup olmadığından da emin olursanız daha iyi olur.

Eki Görüntüle 811275

Yukarıda ve burada attım CL değeri uygun mu sizce? Yoruyorum kusura bakmayın lütfen.

Estağfurullah ne yorulması problem değil :). CL değerleri linkteki RAM ile uyumlu. RAM'i aldığınızda herhangi bir uyumluluk problemi yaşamazsınız. MHz, DDR, CL ve voltaj değerleri tam anlamıyla uygun. Çözüme ulaştıysanız konuyu 'çözüldü' olarak işaretlerseniz seviniriz.

Estağfurullah ne yorulması problem değil :). CL değerleri linkteki RAM ile uyumlu. RAM'i aldığınızda herhangi bir uyumluluk problemi yaşamazsınız. MHz, DDR, CL ve voltaj değerleri tam anlamıyla uygun. Çözüme ulaştıysanız konuyu 'çözüldü' olarak işaretlerseniz seviniriz.
Hocam konu çözüldü ancak işaretlemeyi yapacak yeri bulamadım :D :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı