Farklı XPG RAM'ler uyumlu çalışır mı?

troyn666

Kilopat
Eskiden aldığım ve aktif kullandığım RAM'ler.
XPG 8 GB 3000MHz DDR4 RGB Gaming Masaüstü RAM AX4U300038G16ASR41
Stoklarda artık olmadığı için aldığım yeni RAM'ler.

XPG 16 GB (2x8GB) Spectrix D41 RGB DDR4 3200MHz CL16 1.35V PC RAM
AX4U32008G16A-DT41 / 136803.

Renkleri ve birisinin 200MHz az olması hariç bir fark göremedim seri olarak aynı seriye benziyor. RAM'ler bugün elime ulaştı ama kutusu açmadan önce sorup emin olmak istedim Bu iki RAM çeşidi birbirine uyum gösterir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde kullanıyorum. Birebir aynı bellekleri:
Kırmızı olan 2 adet 3000mhz
Gri olan 2 adet 3200mhz
kendim manuel overclock yaptım. 3600MHz de çalıştırıyorum. Sorunsuz kullanıyorum yıllardır.
Denk gelmemiz çok iyi oldu o halde sizce overclock yapmanın bir avantajı varmı? Fifa ve TFT hariç oynadığım hiçbir oyun veya güç gerektiren bir işlem yok ama Google da aynı anda 50-60 sekme açık eğer ram mhz artması Googledaki sekmeler arasındaki geçişimi hızlandıracak bir şey ise bende yapmak isterim.

Denk gelmemiz çok iyi oldu o halde sizce overclock yapmanın bir avantajı varmı? Fifa ve TFT hariç oynadığım hiçbir oyun veya güç gerektiren bir işlem yok ama Google da aynı anda 50-60 sekme açık eğer ram mhz artması Googledaki sekmeler arasındaki geçişimi hızlandıracak bir şey ise bende yapmak isterim.

Sentetik testlerde stok hızlarda 46000 MB/sn olan okuma yazma hızları 53 54000 bandına çıktı. Evet performans artışı var ama birebir FPS testi olarak açıkçası denemedim. Bu arada eğer yapmayı düşünürsen 1.375V veriyorum belleklere ve bir kere bile mavi ekran almadım. 1.30 dan başlayıp kademeli olarak arttırmanı tavsiye ederim.
Chrome sekmesi noktasında da aldığım günden beri overclocklu kullanıyorum o noktada da birşey diyemeyeceğim :)

Ryzen işlemci kullandığımdan MHz in performansa direkt etkisi olduğu bilgileri var YouTube üzerinde, eğer intel sistem kullanıyorsan MHz in pekte bir artısı yok. Dahili grafik işlemcinin performansı artacaktır. İntel işlemcilerde RAM MHz inin yüksek olmasıyla pek bir kazanım olmuyor diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı