Fast Ethernet 100Mbps pakette 94Mbps limiti

Yer
Bunker
Daha fazla  
Meslek
Software Developer
Merhaba,

FTTB bağlantı kullanıyorum ve binamda bulunan cihazın Fast Ethernet modunda çalıştırılmasından dolayı 100Mbps paketimde 94Mbps alabiliyorum. Aslında 100Mbps'in sunduğu hızlara IDM ile erişebiliyorum, 12.5Mb/s, ama SpeedTest'lerde aşağıdaki gibi sonuç alıyorum.
Bununla ilgili talepte bulunsam, çözüm sunulabilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?

1617440555790.png

Ben 100 Mbps pakette 80 alıyorum. Şükret bence. :D
Şaka bir yana, herhangi bir çözüm sunulabileceğini sanmıyorum.

Artı -1 Eksi
Hocam, hıza ulaşıyorsanız neden başvurmak istiyorsunuz? Speedtest'te ne yazdığı çok mu önemli?

Eki Görüntüle 955156
Speedtestte yazan doğru değer çünkü. Alt tarafı cihazın çalışma modunu değiştirecekler. Fast ethernet yerine gigabit ethernet moduna çevrilecek. Kabinimdeki cihaz bunu destekliyor. Yoksa uğraşmam zaten 100mbps hepsini rahatlıkla alıyorum.
Ülkede 8mbit bağlantıya 80 90₺ fiyat çeken firmalar var. Unutmayalım 😂

Yani siz IDM ile 12.5 Mb/s değerine ulaşabiliyorsunuz ama yine de Speedtest teki değerin doğru olduğunu mu iddaa ediyorsunuz?
1617448707117.png

Resim anlatıyor sanıyorum herşeyi.

Demek istediğim şey şu:
MDU kabinindeki cihazlar gigabit modunu destekliyor. Kontrol ettim. Ama telekom bunu saçma bir şekilde fast ethernet modunda çalıştıyor. Bina içi kablolamam da Cat6 ve 10gbit'e kadar destek sağlıyor cat6 kablolar. Tek yapılması gereken cihaz modunun değiştirilmesi.
Farklı forumlarda açılan konuları okuduğumda bazılarının cihazları gigabit modda çalıştırılıyor ama genel olarak benim gibi fast ethernet modunda çalıştırılıyor. Hani herşey destekliyor. Neden yani? Alt tarafı mod değişimi yapılacak fazlası değil.

Konuyu açma sebebim, bununla ilgili başvuru yapsam destek alabilir miyim? Nasıl bir süreç izlemem gerekiyor. Meşakkatli bir durumsa uğraşmam zaten.

---

Binamda bulunan kabin bu tabi resim bana ait değil ama aynısı:

1617449205816.png

24 port 2.5gbit down / 1.25gbit up. Cihazlar tam yükte herkese 100mbit down | 50mbit up vermek için tasarlanmış ama gigabit modunuda destekliyor. Ve bu cihazdan 2 tane mevcut binada. Daire başına gigabit hizmet verebiliyorlar. Port sayısı yeterli.

@xearhtain,
Durumumuz, tam olarak aynı. Araştırırken denk geldim, ben de yaşıyorum bunu.
FTTB altyapıdan ve Türk Telekom'un ucuza kaçmasından oluyor diye özetleyebiliriz.
Daha da ilginç olan sizin 12.5 MB/s ile indirmeniz, ben 11.5 MB/s üstünü pek görmüyorum.
94 gözüküp 100 MBPs hızını almanız daha ilginç bir durum diye düşünüyorum, şans işi biraz.
Merak ettiğim başka bir şey de var, bilginiz var mıdır? FTTH'de de aynı şekil durumlar değişik.
FTTH kullanıp bizim gibi 94-96 MBPs alan da var, 100 MBPs'yi de aşıp 120/10 MBPs alan da var.
Bu neye göre oluyor? 100/8 paketten nasıl 110-120 MBPs download,10 MBPs upload alıyorlar?

@xearhtain,
Durumumuz, tam olarak aynı. Araştırırken denk geldim, ben de yaşıyorum bunu.
FTTB altyapıdan ve Türk Telekom'un ucuza kaçmasından oluyor diye özetleyebiliriz.
Daha da ilginç olan sizin 12.5 MB/s ile indirmeniz, ben 11.5 MB/s üstünü pek görmüyorum.
94 gözüküp 100 MBPs hızını almanız daha ilginç bir durum diye düşünüyorum, şans işi biraz.
Merak ettiğim başka bir şey de var, bilginiz var mıdır? FTTH'de de aynı şekil durumlar değişik.
FTTH kullanıp bizim gibi 94-96 MBPs alan da var, 100 MBPs'yi de aşıp 120/10 MBPs alan da var.
Bu neye göre oluyor? 100/8 paketten nasıl 110-120 MBPs download,10 MBPs upload alıyorlar?
Hattı burst modda çalışıyordur. ONT cihazıda gigabit moddadır. Aşırı şanslı azınlık. Konuyu asıl açma sebebimde bu zaten. 😂

Her neyse yakın gelecekte umarım yüksek paketler uygun fiyata son kullanıcıya ulaştırılır da 1GBit seviyelerini görürüz. O zaman mecbur cihazların değişmesi gerekecek. Bu sefer de neden 940mbit alıyoruz deriz. 😂😂

Dünya'da zaten bu durum böyle, Türkiye'de ucu ucuna veriyorlar ne yazık ki.

Bu arada IDM ile paralel dosya indirmeyi denedin mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı