Fast Ethernet 100Mbps pakette 94Mbps limiti

Katılım
8 Mayıs 2015
Mesajlar
1.571
Çözümler
13
Yer
Bunker
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Software Developer
Merhaba,

FTTB bağlantı kullanıyorum ve binamda bulunan cihazın Fast Ethernet modunda çalıştırılmasından dolayı 100Mbps paketimde 94Mbps alabiliyorum. Aslında 100Mbps'in sunduğu hızlara IDM ile erişebiliyorum, 12.5Mb/s, ama SpeedTest'lerde aşağıdaki gibi sonuç alıyorum.
Bununla ilgili talepte bulunsam, çözüm sunulabilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?

1617440555790.png
 
Aynı durum, gigabit ethernetli switche sahip FTTB altyapı için de geçerli midir?
Bulunduğu yerde az sayıda kullanıcı varsa o kişi de 100 MBPs üstünü görebilir mi?
Binaya kadar gelen, yine GPON olduğu için FTTB'de de tam olarak bir sınırlama yok sanırım.
Daireye gelen CAT6, 100 MBPs'yi kolayca taşır. Koşullar uygunsa bir tık aşılabilir gibi duruyor.
Geçerli değil. MDU'da hız tanılaması çok hassas yapılıyor. Kullanıcı sayısının az olması bunu değiştirmez.
 
Burst mod nedir? Açıklayabilir misiniz?
Mevcut hızın sağlanabilmesi için sana tanımlanan hızdan bir tık daha yüksek hız tanımlanması.
100 Mbps pakete 102400 Kbps değil de 112400 Kbps tanımlanması gibi. Mevcut pakete +10 Mbps gibi değer eklenerek son kullanıcıya ulaştırılması.
 
Bunu, kendimiz açtırabiliyor muyuz?
Bildiğim kadarıyla hayır.
Burst modundan daha önemli sorunlarımız var, upload gibi veya yurtdışı çıkışlarının iyileştirilmesi, peeringlerin arttırılması gibi.
Bunlar yapılsın da burst eksik kalsın sorun değil.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı