FastDL sunucusu için XAMPP kurulumunda hangi seçenekler seçilmeli?

Makaleler
19
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)

=
Sven Co-op (Half-Life benzeri oyun) için bir sunucu kurdum. Oyuncuların dosyaları hızlıca indirebilmeleri için sunucuma FastDL (hızlı indirme) sistemi eklemek istiyorum. Bunun için ise XAMPP adında bir yazılımın kullanıldığına denk geldim. Yazılımı kurarken görseldeki seçenekleri sunuyor. Benim bunlardan hangilerine ihtiyacım olacak?

1727630006687.png

@300319

Hepsini kurabilirsin bir zararı olmaz fakat, sven Co-op'un kendine özel Custom sunucuları var diye biliyorum. Zamanında oynamıştık

Hepsini kurabilirsin bir zararı olmaz fakat, Sven Co-op'un kendine özel custom sunucuları var diye biliyorum. Zamanında oynamıştık
Zararı olmayacağının farkındayım, ancak ihtiyacım olmayacak özelliklerin sanal sunucuda boş yere yer kaplamalarını ve kaynak tüketmelerini istemiyorum.

Sven Co-op'un sunucularının çoğunluğu topluluk tarafından kurulmuş sunucular. Ben de bu işleri merak ettiğim için sunucu kurmak istedim. Sunucu şu anda sıkıntısız çalışıyor, ama kendimize ait bir FastDL sistemine ihtiyacımız var.

Şimdilik Boderman.net'in FastDL hizmetini kullanıyoruz ama Half-Life: Opposing Force ve Half-Life: Blue Shift haritalarını kapsamadığını fark ettik. Bu haritalar açılınca oyuncular sunucuya çok geç bağlanıyor.

Zararı olmayacağının farkındayım, ancak ihtiyacım olmayacak özelliklerin sanal sunucuda boş yere yer kaplamalarını ve kaynak tüketmelerini istemiyorum.

Sven Co-op'un sunucularının çoğunluğu topluluk tarafından kurulmuş sunucular. Ben de bu işleri merak ettiğim için sunucu kurmak istedim. Sunucu şu anda sıkıntısız çalışıyor, ama kendimize ait bir FastDL sistemine ihtiyacımız var.

Şimdilik Boderman.net'in FastDL hizmetini kullanıyoruz ama Half-Life: Opposing Force ve Half-Life: Blue Shift haritalarını kapsamadığını fark ettik. Bu haritalar açılınca oyuncular sunucuya çok geç bağlanıyor.

Ha ben farklı şekilde oynayacağınızı düşündüm, eskiden CS 1.6 sunucuları için yapardık ama gram hatırlamıyorum kusura bakmayın

Üzerinden epey zaman geçmiş ama konuyu güncellemek istiyorum.

Bazı araştırmalarım ve testlerim sonucunda yalnızca Apache ve MySQL seçeneklerinin yeterli olduğunu öğrendim. Aslında bana kalırsa sadece Apache seçeneği yeterli gibi, çünkü şu anda MySQL servisini başlatmamış olmama rağmen FastDL sistemi çalışıyor ama okuduğum kaynaklarda nedense MySQL seçeneğini de aktif ettiriyorlardı. Bir bildikleri vardır herhalde diyerek onu da seçtim ama muhtemelen sadece Apache yeterli olacaktır 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı