Fat PS2 takılan diske tepki vermiyor

Philologically

Megapat
Daha fazla  
Fat kasa PS2'im oyun disklerini (orijinal) hiçbir şekilde döndürmüyor. Bakın, okuyup sonra duruyor ve disk hatası veriyor değil, direkt olarak hiçbir şekilde herhangi bir tepki yok. Kasayı açtım lensi temizledim, alabildiğim tozları aldım, lens çubuklarını vs. belki kayganlığını kaybetmiştir diye abartmadan yağladım fakat yine de düzelmedi. İlginç olan ise şu, lens kasa açıkken 2-3 kere hareket etti ve lensin oyunu okumak için verdiği kırmızı ışıkta da her DVD açma kapama tuşuna bastığımda yanıyor. Ribbon kablosu sorunlu diyeceğim fakat o zaman da lensin bu tepkileri vermemesi gerek diye düşünüyorum ama hiçbir fikrim yok. Bileniniz varsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Flex kablo çıkmış veya zarar görmüş olabilir diye düşünüyorum. Konsolunuz Avrupa(PAL) ise ve oyununuz başka bölgeden ise(NTSC vs.) gene oyununuz çalışmayacaktır. PS2'de bölge kilidi mevcut. Yada göz tamamen bozulmuş olabilir ve yenisiyle değiştirmek gerekebilir. PS2 gözü çok çabuk bozuluyor.

Flex kablo görünüşte olması gerektiği gibi takılı. Kontrol etmek istedim fakat derinlemesine sökmeyi bilmiyorum diye uğraşmadım. Oyunlarım ve konsol ikisi birden PAL bölge.

Flex kablo görünüşte olması gerektiği gibi takılı. Kontrol etmek istedim fakat derinlemesine sökmeyi bilmiyorum diye uğraşmadım. Oyunlarım ve konsol ikisi birden PAL bölge.
O zaman tek seçenek gözün bozulduğu ve değişmesi gerektiği olacaktır.

Hocam işe yarayacağını sanmıyorum fakat deneyebilirsiniz: Benim PS2'de de benzer bir sorun var, oyunları okuması için laseri hareket eden mekanizmasını en geriye çekmem gerekiyor (diski döndüren motora doğru) yoksa okumuyor. Belki sizinki de bu sorundandır... Onun dışında PS2 tamiri yapan bir bilgisayarcı bulabilirsiniz. Orijinal parça kullanırlar mı bilmiyorum fakat bir şekilde yaptırabileceğinizi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı