Fate Serisi İzlemeye değer mi?

Fate/zero kesinlikle değer, saber karakteri için bile izlenir. Seinen tarzı bir seri özellikle fate/ stay night ubw serisi. İki serininde çizimleri animasyonları çok iyi. Diğer serileri bu ikisi sonrası bakar karar verirsin çok fazla seri var. :d

Fate/zero kesinlikle değer, saber karakteri için bile izlenir. Seinen tarzı bir seri özellikle fate/ stay night ubw serisi. İki serininde çizimleri animasyonları çok iyi. Diğer serileri bu ikisi sonrası bakar karar verirsin çok fazla seri var. :d

Çok fazla serisi olduğunu fark ettim muhtemelen bütün serilerini ara vermeden izleyeceğim bu yüzden soruyorum.

Bilgili bir arkadaş izleme sırasını atıversin rica etsem bende uzun zamandır girişmek istediğim ama artık yapılmaktan boku çıkarılan klasik fantezi animelerine benzediği için izleyemedim.

Değer. Fakat anime tarafında nereden başlayacağın bir tık sıkıntı :D. Onun dışında fate'in illa diğer serilerini de bitirmek zorunda değilsin zira diğerleri Zero-Stay Night-Hollow Ataraxia timeline'ından bağımsızlar. He izlemek istiyorsan da kaybedebileceğin bir şey yok. Ama ilk olarak kesinlikle Fate/Apocrypha gibi serilerden başlamanı önermem.

Fate serisine girişmek istiyorsan bakman gereken ilk yapım kesinlikle Fate Stay Night. Bu seri hem ilk fate yapımı hem de bütün "fate serisi"nin babası diyebileceğin bir seri. Başka bir konuda yazmıştım şimdi tekrar uzun uzun yazmak istemiyorum o yüzden kopyala yapıştır yapacağım.
Bir FSN fanı olarak benim önerebileceğim liste;
  • Fate Stay Night 2006 (Bu anime bu listedeki en kötü anime adaptasyonudur. Fakat Saber Route'unu adapte ettiği ve Saber Route'u da bir şekilde öğrenilmesi zorunlu bir route olduğu için buraya ekliyorum. Eğer izleyici beğenmezse direkt UBW geçebilir fakat eninde sonunda VN'den olsun vb. bu route'u öğrenmeli. İzleyebiliyorsa da devam edebilir. Ayrıca buradan sonraki animelerin hepsinin bu animeden katlarca daha kaliteli olduğunu da bilsin :))
  • Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works (2014) (2010'u görmezden gelin.)
  • Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works 2nd Season
  • Fate/Zero (1. tercih.)
  • Fate/Stay night Movie: Heaven's Feel - I. Presage Flower
  • Fate/Stay night Movie: Heaven's Feel - II. Lost Butterfly
  • Fate/Stay night Movie: Heaven's Feel - III. Spring Song
  • Fate/Zero (2. tercih).
Fate/Zero'da 1. ve 2. tercih dememin sebebi ikisinden birisinde izlenilmesi en iyi olacağı kanaatinde olmamdandır. Zira Fate/Zero kronolojik sırada ilk olsa bile hem HF(diğer route'lara göre daha ağırlıklı) spoiler içeriyor hem de HF direkt öncesi izlemek dışında seriye Fate/Zero ile başlanırsa son route HF hakkında spoiler içerdiği için spoiler yenmiş gibi hissedildiğinden bazı yerlere şüpheli yaklaşırsınız ve bazı plot twistleri kısmen önceden yemiş gibi olursunuz. Fakat F/Z izledikten hemen sonra HF atlarsanız bir sıkıntı olmaz hatta 1.tercih en iyisi olur bana kalırsa.
Son cümlelerden biraz kafanız karışmış olabilir fakat izlerseniz demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız :D.

Bunlar Fate/Stay Night evreninin anime adaptasyonları. Ayrıca Fate/Hollow Ataraxia denilen FSN'in direkt sonrası bir Visual Novel var (anime adaptasyon yok) istenirse okunulabilir. F/HA'dan sonra da istediğiniz Fate serisine başlayabilirsiniz zira FSN'den bağımsızlar.

Bilgili bir arkadaş izleme sırasını atıversin rica etsem bende uzun zamandır girişmek istediğim ama artık yapılmaktan boku çıkarılan klasik fantezi animelerine benzediği için izleyemedim.

Fate/zero ve fate/stay night dışında bir bağlantı yok. Zero da fate/stay nighttan 10 sene oncesini anlatiyor. Bir de fate/stay night ubw var onunda sonu farklı ve çizimleri animasyonları daha iyi ubwnin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı