Fatih Erbakan, iktidara gelirlerse memura, işçiye, emekliye yüzde 70 zam yapacağının vaadinde bulundu. Düşünceleriniz nelerdir?
Tamamen kendi düşüncem, yanlış da olabilir. Yorumlarda düzeltirsiniz. Maaşa zam yapmakla işin bittiğini düşünmüyorum, alım gücü olmadığı sürece bir işe yaramıyor. Örneğin, Venezuela'da görüyoruz. Her şey karaborsanın elinde, devlet asgari ücrete ne kadar zam yaparsa yapsın karaborsa 2 katı kadar zam koyuyor. Sonuç olarak halk eskisinden daha fakir oluyor, önce alım gücünün iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin, 2010 gibi 100 TL adam gibi parayken 2021 günümüz için 100 TL bir hiç. Adamakıllı değeri yok bile denebilir, önce alım gücünün iyileştirilmesi şart. Boş bir vaat olduğunu düşünüyorum.
Türkiye için de asgari ücrete ne kadar zam gelirse gelsin, her şey ona bağlı olarak artıyor. Sonuç olarak eskisinden daha da fakirleşiyoruz.
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, milli kaynak paketleriyle oluşturacakları kaynakla iktidara gelir gelmez ilk yıllarında emekliye, memura, işçiye yüzde 70 zam yapacaklarını söyledi.
Ya hala asgari ücretin yükselmesini iyi bir şey zannedenler var. Asgari ücret 5K olur ekmek 10TL olur. Düşünün ekmeğe kağıt 10TL veriyorsunuz. Olması gereken asgari ücret sabit olup fiyatların düşmesi gerek.