Fatih Erbakan'dan memura, işçiye, emekliye yüzde 70 zam vaadi!

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
62.932
Makaleler
65
Çözümler
1.049
Fatih Erbakan, iktidara gelirlerse memura, işçiye, emekliye yüzde 70 zam yapacağının vaadinde bulundu. Düşünceleriniz nelerdir?

Tamamen kendi düşüncem, yanlış da olabilir. Yorumlarda düzeltirsiniz. Maaşa zam yapmakla işin bittiğini düşünmüyorum, alım gücü olmadığı sürece bir işe yaramıyor. Örneğin, Venezuela'da görüyoruz. Her şey karaborsanın elinde, devlet asgari ücrete ne kadar zam yaparsa yapsın karaborsa 2 katı kadar zam koyuyor. Sonuç olarak halk eskisinden daha fakir oluyor, önce alım gücünün iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Örneğin, 2010 gibi 100 TL adam gibi parayken 2021 günümüz için 100 TL bir hiç. Adamakıllı değeri yok bile denebilir, önce alım gücünün iyileştirilmesi şart. Boş bir vaat olduğunu düşünüyorum.

Türkiye için de asgari ücrete ne kadar zam gelirse gelsin, her şey ona bağlı olarak artıyor. Sonuç olarak eskisinden daha da fakirleşiyoruz.

 
@Saitama1, aradığım yorum. Konuda da bunu belirtmeye çalışmıştım, ağzınıza sağlık.
 
Necmettin Erbakan'ın ciddi zamlar yaptığı oluyordu. Oğlu yapabilir mi, bilemiyorum.
Tabii ki alım gücü daha önemli.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı