Fazla gönderilen ürün geri gönderilmek zorunda mı?

göndermek istememe sebeplerinden biride whatshapptan iletişime geçtim konuştum ayıptır söylemesi kenar mahallenin iti muamelesi gördüm bu yüzden de göndermek istemiyorum
firma: tekno724 aldığım ürün airpro2 anc
 
Faturada bir ürün olarak belirtilmişse geri göndermek amacıyla firmaya ulaşmanız gerekir. Faturada 2 ürün olsa o zaman gönderip göndermeme konusu size kalmış olur.

Eğer iki ürünün faturası da size kesilmiş ve gelen ikinci paketi iade için bilgilendirmezseniz aylar sonrasında dahi gelip kapınızı çalabilirler, bilginiz olsun. Bu konuda yaşamış olduğum tecrübem ve konu ile ilgili avukatla olan görüşmeme dayanarak söylüyorum. Elinde fiziki olarak karşı tarafı arayıp bilgilendirdiğine dair mail, fax, telefon veya WhatsApp görüşmesi gibi seçenekler olsun. Yoksa dediğim gibi aylar sonrasında gelip kapını çalabilirler.

Benim yaşadığım olay:

 
Ne garip, insanlar artık Allahtan korkmaz oldu. İnsanlar artık haram yemek için yarışır oldu. İnsanlar artık vicdan kalmamış. Yanlış gönderilen bir ürünün üzerine çökecek kadar gözleri kör olmuş. Bunun hırsızlıktan bir farkı yok. Demekki kanunlardan korkmasan sen hırsızlıkta yapacak bir potansiyeldesin. Çok yazık gerçekten bu soruyu buraya sorman bile insanlığın nereye geldiğinin kötü bir işaretidir.
 
Biraz yaşınızı aldıktan sonra haram malın acısını elbet sizden misli ile çıktığını anlarsınız. Firmayla iletişime geçip böyle bir hatanın olduğunu bunu kabul etmeyeceğini söylemelisiniz. Firma zaten sizlerle iletişime geçip belki ürün sizde kalsın bile diyebilir.

Yok öyle bir şey maalesef, yiyen bir güzel yiyor.

Geri göndermek istemiyorsanız (ki buna mecbur değilsiniz), satıcının geri isteme ihtimaline karşı bir süre paketi açılmamış şekilde bekletin. Birkaç ay içinde iletişime geçmezlerse peşine düşmemişlerdir.
 
İnsanlık meselesi. Şu anda kara geçtim diye sevinirsiniz ancak ilerie aynı hatta daha fazla para kazandıgınızda geriye dönüp; keşke gönderseydim diyeceğinize eminim. Vicdan ve insanlık meselesi. Arkadaşların dediği gibi büyük bir firma ise zarar etmez veya fark etmeyebilir. Lakin durum tamamen size baglı. Benim tavsiyem geri gönderin belki de bunu yaptıgınız için kücük bir jest yaparlar size bellimi olur? İşte o yapılan jest ise en hayırlısı olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı