Fazla sayıda fan kullanmak sisteme zarar verir mi?

Ali Krglmz

Decapat
Daha fazla  
İyi akşamlar Technopat Sosyal sakinleri,

Sorum şöyle 550W Corsair marka 80+ bronz güç kaynağım sistemimi besliyor. Genellikle sistemim yük altında çalışmak durumunda (yayın, Adobe çıktıları, render gibi gibi) ekran kartımda işlemcim de ısınan modeller oldukları için bir sıvı soğutma ve bol bol fan kullanıyorum sekiz adet 12 v fan ve bir de sıvı soğutma pompası ha unutmadan bu fanların dört tanesi aydınlatmalı. Tüm bu olup biten soğutmayı verimli hale getiriyor tamam ama beni biraz korkutuyor 😂

Sizce bu sekiz fan benim dostum mu yoksa sistemimi yavaş yavaş dengesizleştiren birer düşman mı? Zamanla sistem bir zarar görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, zararı olmaz. Fanlar fazla güç tüketmez. PSU'nun dişinin kovuğuna bile gitmez.

8 fan ve pompa maksimum 50-60 Watt güç tüketiyordur, zarardan çok sıcaklık açısından faydası olur. Korkmanıza gerek yok yani.
Hayır neden zarar görsün? Soğutmanın güzel olması parçaların ömrü için yararlı hatta.
Çok fazla fan sisteme zarar vermez ancak kasanın hava akışı kötüyse o kasaya ne kadar fan takarsan tak hiçbir işe yaramaz.

Ama imzandan gördüğüm kadarıyla Corsair Spec Delta kullanıyorsun, kasanın hava akışı iyi.
Hocam, zararı olmaz. Fanlar fazla güç tüketmez. PSU'nun dişinin kovuğuna bile gitmez.

Bu benim ilk kasam haliyle insan acaba diyor ister istemez pek korkmam aslında elektronikten hatta kasama yeni mesh bir ön panel yapıyorum şu sıra ama tecrübemin yetmediği yerler de insan çekiniyor bazen sağ olun var olun, kafamdaki şüphe uçtu gitti 😊😊😊

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı