Fazladan CPU fanı ile ne yapılır?

Beratkocum16

Hectopat
Elimde fazladan Intel CPU fanı var 2. Fanı üstteki fanı çıkartıp diğer fanın üstüne monte edip daha performanslı bir fan yapılabilir mi?

Bilgisayarımda sadece 2 tane fan yeri var başta fanlar alıp diğer fanların üstüne takarsam türbülans mı ne oluyormuş hava akışı bozuluyormuş ama nasıl fazladan fan takarım?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde fazladan Intel CPU fanı var 2. fanı üstteki fanı çıkartıp diğer fanın üstüne monte edip daha performanslı bir fan yapılabilir mi?

Bilgisayarımda sadece 2 tane fan yeri var başta fanlar alıp diğer fanların üstüne takarsam türbülans mı ne oluyormuş hava akışı bozuluyormuş ama nasıl fazladan fan takarım?

Şimdiden teşekkürler.

Uğraşmayıp direk satabilirsin.

Elimde fazladan Intel CPU fanı var 2. Fanı üstteki fanı çıkartıp diğer fanın üstüne monte edip daha performanslı bir fan yapılabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üst üste CPU fanı bağlamak tam bir cyber işi dostum.

Bence hiç uğraşmayın gerek yok.

Hocam 10TL'ye veya 7.5TL civarına satılıp 1 tane tavuk döner yiyebilirsin.

Kim satın alacak Intel fanını?

2. el olarak satılabilir ki alacak kişi de bulunur.
Düşük bütçede 2. el sistem toplayanlar alabilir.
Fansız işlemci alıp fanı da sonradan alabilir.

Mahalle bilgisayarcıları.
Cpu fanlarını üst üste koyacam derken yani bi tanesinin fanını söküp diğerinin altına takacam yani metal yeri dahada uzayacak bu sayede ısı daha fazla yayılacak olmaz mı yani?
Hava akışı bozulur ve öyle bir fan olmaz maalesef. Ama fanı satabilirsiniz, veya elektronik projelerinde kullanabilirsiniz.
Fan zaten üst üste koymayı düşünmüyorum fazladan sistem fanı yok bende zaten alıp koyacaktım ama yapılamıyor yer yok ben başka bir alternatif varmı diye sordum.

Bence hiç uğraşmayın gerek yok.

Hocam 10TL'ye veya 7.5TL civarına satılıp 1 tane tavuk döner yiyebilirsin.

Kim satın alacak Intel fanını?

Mahalle bilgisayarcıları.
Ben şöyle bir şey yaptım. Kasanın önündeki CD room ların kapağını söküp ön tarafa 120mm fan taktım. Sende öyle yapabilirsin. Fan üstüne fan takma.
Monteyi nasıl yaptınız herhangi bir vida girişi yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201217-192945_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20201217-192945_Samsung Notes.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20201217-192936_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20201217-192936_Samsung Notes.jpg
    31,4 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı