Fazladan Mac adresi

Wps'nin yerini tam olarak hatırlamıyorum ancak wps ile ağ şifrelemesini aşarak rahatlıkla modeme bağlantı sağlanıyor bunun yazılımsal olarak açığı var.
WPS zaten kapalıymış.
O zaman kırılma riskini düşürmek hatta ortadan kaldırmak için beyaz liste ile MAC filtrelemesi açmayı tavsiye ederim. Sizin bildiğiniz ve beyaz listeye MAC adresini yazarak izin verdiğiniz cihazların bağlantı taleplerini kabul edip diğerlerini reddecektir. Parolayı bilseler dahi bağlanamazlar. Ayrıca WPS özelliği açıksa devre dışı bırakmayı şiddetle tavsiye ederim.
MAC Filtrelemesine tanıdık cihazların adreslerini yazacağım değil mi?
Yoksa istemediğim bağlantıların adreslerini mi?

En iyisi hiç içine sinmiyorsa arkadaşın DNS filtrelemesi yapar sadece izin verilen adresler bağlantı sağlar ancak bu modemi yavaşlatır performans kaybı yaşayabilir bağlantıda.
Bende tenda V300 kullanmıştım çok sıkıntılı bağlantı sorunları ile uğraşıyordum garanti bitimine 2 ay kala LAN1 portu çalışmadığını fark ettim garantiye yolladım şu anda sıfır yedek duruyor Keenetic aldım 0 sıkıntı.

MAC Filtrelemesine tanıdık cihazların adreslerini yazacağım değil mi?
Yoksa istemediğim bağlantıların adreslerini mi?
MAC filtreleme iki modda çalışır. En azından benim dandik TD-W9970V3 model Türk Telekom modeminde böyle.

Beyaz liste/izin verilenler:
Buraya istediğiniz MAC adreslerini yazarsınız. Bu cihazların bağlantı istekleri kabul edilir. Geri kalan her cihaz engellenir.

Kara liste/engellenenler:
Şüpheli gördüğünüz, tanımadığınız veya interneti sömürmesini istemediğiniz cihazları yazarsınız. Bu cihazlar engellenir ve geri kalanlar kabul edilir.

Hangi cihaza ait olduğunu bilmediğiniz MAC adresi kara listeye yazılabilir. Eğer WPS kapattıysanız en önemli risk faktörü ortadan kalkmış demektir. Gerekirse diğer filtreleme yapılabilir. Ara sıra yabancı cihazları kontrol ediniz.

En iyisi hiç içine sinmiyorsa arkadaşın DNS filtrelemesi yapar sadece izin verilen adresler bağlantı sağlar ancak bu modemi yavaşlatır performans kaybı yaşayabilir bağlantıda.
Bende tenda V300 kullanmıştım çok sıkıntılı bağlantı sorunları ile uğraşıyordum garanti bitimine 2 ay kala LAN1 portu çalışmadığını fark ettim garantiye yolladım şu anda sıfır yedek duruyor Keenetic aldım 0 sıkıntı.
MAC filtreleme iki modda çalışır. En azından benim dandik TD-W9970V3 model Türk Telekom modeminde böyle.

Beyaz liste/izin verilenler:
Buraya istediğiniz MAC adreslerini yazarsınız. Bu cihazların bağlantı istekleri kabul edilir. Geri kalan her cihaz engellenir.

Kara liste/engellenenler:
Şüpheli gördüğünüz, tanımadığınız veya interneti sömürmesini istemediğiniz cihazları yazarsınız. Bu cihazlar engellenir ve geri kalanlar kabul edilir.

Hangi cihaza ait olduğunu bilmediğiniz MAC adresi kara listeye yazılabilir. Eğer WPS kapattıysanız en önemli risk faktörü ortadan kalkmış demektir. Gerekirse diğer filtreleme yapılabilir. Ara sıra yabancı cihazları kontrol ediniz.
Arkadaşlar, şifreyi değiştiğimden beri arkadaş hiç bağlanmadı. Eğer bağlanacak olursa da MAC işlerine girerim, yardımlarınız için çok sağolun. İyi akşamlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı