Fazladan redistributable paketi yüklemenin ne gibi bir zararı var?

Makaleler
18
Daha fazla  
Merhaba, bazı yerlerde "Redist AIO(Bazılarında .NET Framework'ler de dahil oluyor hatta)" şeklinde paketlenmiş dosyalar görüyorum, hatta zamanında forumda bu dosyalar ile 0xc000007b hatalarının çözümleri için rehberler de vardı. Bunlar neden yanlış olarak yorumlanıyor? Tüm paketleri yüklersek ne gibi bir sorun ortaya çıkabilir? Process Monitor raporu ile çözülen sorun ve bu paketlerin topluca yüklenmesi ile çözülen sorun arasında ne fark var?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenilir yerlerden yüklenirse, sıkıntı olmaz. Bu paketler, çeşitli programların çalışmasını sağlar. Şahsen, komple paket olarak kullanıyorum ve zararını görmedim. Elle atılan DLL dosyaları soruna sebep oluyor. Güncellenmeyen Redist paketleri de hata verebiliyor.

Hayır hocam. Bazen işe yaramaz. Kalan bazı dosyalar hataya sebep oluyor. Özellikle elle atılan DLL dosyaları. İşin sırrı zaten hatalı olanları bulmakta 😉

O zaman Process Monitor raporu oluşturmak ne işe yarıyor tam olarak?
Bu hatalardan birini aldığımızda tüm paketleri yüklersek sorun çözülmeyecek mi?
Hayır. Hatalı DLL dosyasının üstüne yazamaz kurulumlar. Hatalı dosyayı tespit edip silmedikten sonra 40 kere kursan da aynı terane. Burada devreye Process Monitor giriyor.

@Emre C hocamın rehberine bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı