Çözüldü FC 25 oynarken PC bir anda yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sametege1905

Decapat
Daha fazla  
Sorunum başlıktaki gibi. EA FC 25 oyununda 1 saat civarı oynadıktan sonra oyun donuyor siyah ekran geliyor ve PC yeniden başlıyor. Sistemim oyun için gayet yeterli. Sistemim RX 6600 R5 5500. önceden de oluyordu başta sadece FC 25'te oluyordu sonra bütün oyunlarda olmaya başladı ve artık yeniden başlama değil sürekli mavi ekran veriyordu. PC'yi formatladım temiz kurulum yaptım. Ve bu sorun yine başladı. Ayrıca Valorant oynarken de bazen oyun kasıyor gibi oluyor nasıl çözebilirim?

Çözüm
@ggGAMEDR @sado01 Sorunu herhalde çözdüm. BIOS'tan RAM frekansını biraz düşürdüm ve ekran kartı driverlerini silip yükleyince düzeldi. 1 saatlik Power testinde kapanmadı ve herhangi bir sorun da bulmadı.
Sürücüler diyeceğimde oda çok saçma olur vallahi bilemedim hocam fakat Windows 11 ise Windows 10'a düşürmeyi deneyebilirsin aklıma bir bu geldi bende de Windows 11 de bazı oyunlar açılmıyordu.

Sürücüler diyeceğimde oda çok saçma olur vallahi bilemedim hocam fakat Windows 11 ise Windows 10'a düşürmeyi deneyebilirsin aklıma bir bu geldi bende de Windows 11 de bazı oyunlar açılmıyordu.
Windows 10 hocam😐 Valla sorunun kaynağını anlayabilsem bari.

Şimdi Cpu sıcaklığını kontrol etmek için pes 2021 girdim biraz oynadım cpu yaklaşık %80-90 kullanımda maksimum 69 derece gördü. Bunda da bir sorun yok gözüküyor sorun oyunda heralde.

Sorun fifada değilmiş valorantta da aynısı oluyor nasıl çözebilirim bilen var mı? Furmarkta falan hiç bir sorun yok ama oyunlara girince önce donuyor sonra siyah ekran geliyor sonra da yeniden başlıyor.

Şimdi de occt üzerinden power testi yaptım 1 dakika sonra mavi ekran verdi işlemci yaklaşık 80 dereceyi gördü sorun psuda mı?

@sado01 @ggGAMEDR Şimdi bir daha test yaptım şu an hala devam ediyor 10dkdır yapıyorum işlemci 90 dereceyi gördü sorun işlemcinin ısınması mı acaba? Ona göre termal macun yenileyebilirim.

25. Dakikada mavi ekran verdi yine.

Son düzenleme:
Windows 10 hocam😐 vallahi sorunun kaynağını anlayabilsem bari.

Şimdi CPU sıcaklığını kontrol etmek için PES 2021 girdim biraz oynadım CPU yaklaşık %80-90 kullanımda maksimum 69 derece gördü. Bunda da bir sorun yok gözüküyor sorun oyunda herhalde.

Sorun FIFA'da değilmiş Valorant'ta da aynısı oluyor nasıl çözebilirim bilen var mı? FurMark'ta falan hiçbir sorun yok ama oyunlara girince önce donuyor sonra siyah ekran geliyor sonra da yeniden başlıyor.

Şimdi de OCCT üzerinden Power testi yaptım 1 dakika sonra mavi ekran verdi işlemci yaklaşık 80 dereceyi gördü sorun PSU'da mı?

@sado01 @ggGAMEDR şimdi bir daha test yaptım şu an hala devam ediyor 10dakikadır yapıyorum işlemci 90 dereceyi gördü sorun işlemcinin ısınması mı acaba? Ona göre termal macun yenileyebilirim.

25. dakikada mavi ekran verdi yine.

İşlemci yüksek kullanımda arıza veriyor sanırım sorun işlemci de olabilir garantisi varsa bir götürün.

Windows 10 hocam😐 vallahi sorunun kaynağını anlayabilsem bari.

Şimdi CPU sıcaklığını kontrol etmek için PES 2021 girdim biraz oynadım CPU yaklaşık %80-90 kullanımda maksimum 69 derece gördü. Bunda da bir sorun yok gözüküyor sorun oyunda herhalde.

Sorun FIFA'da değilmiş Valorant'ta da aynısı oluyor nasıl çözebilirim bilen var mı? FurMark'ta falan hiçbir sorun yok ama oyunlara girince önce donuyor sonra siyah ekran geliyor sonra da yeniden başlıyor.

Şimdi de OCCT üzerinden Power testi yaptım 1 dakika sonra mavi ekran verdi işlemci yaklaşık 80 dereceyi gördü sorun PSU'da mı?

@sado01 @ggGAMEDR şimdi bir daha test yaptım şu an hala devam ediyor 10dakikadır yapıyorum işlemci 90 dereceyi gördü sorun işlemcinin ısınması mı acaba? Ona göre termal macun yenileyebilirim.

25. dakikada mavi ekran verdi yine.

Değerler normal gözüküyor 80 derece bir tık fazla fakat mavi ekran vermez yani.

İşlemci yüksek kullanımda arıza veriyor sanırım sorun işlemci de olabilir garantisi varsa bir götürün.

Değerler normal gözüküyor 80 derece bir tık fazla fakat mavi ekran vermez yani.
Hocam garantisi yokda işlemciyle alakalı bir sorunda değil gibi zaten bahsettiğim sıcaklıklar power testinde oluyor normal oyundayken maksimum 70 civarı yazılımsal bir sorun olabilir mi acaba?

Hocam garantisi yok da işlemciyle alakalı bir sorunda değil gibi zaten bahsettiğim sıcaklıklar Power testinde oluyor normal oyundayken maksimum 70 civarı yazılımsal bir sorun olabilir mi acaba?

Ekran kartı sürücülerini DDU ile tümüyle silip tekrar kurdun mu?

Hocam garantisi yok da işlemciyle alakalı bir sorunda değil gibi zaten bahsettiğim sıcaklıklar Power testinde oluyor normal oyundayken maksimum 70 civarı yazılımsal bir sorun olabilir mi acaba?

İşlemci için 80 derece normal fakat 85 ve üstü sıkıntı o zaman da hemen kapanmaz, işlemcinin fanını at ve macununu yenile gene olursa PSU değiş.

İşlemci için 80 derece normal fakat 85 ve üstü sıkıntı o zaman da hemen kapanmaz, işlemcinin fanını at ve macununu yenile gene olursa PSU değiş.

80 derece normal olmuyor orta seviye fakat bence sıcaklıkla ilgili değil farklı bir bileşenden kaynaklanan bir problem.

@ggGAMEDR @sado01 Sorunu herhalde çözdüm. BIOS'tan RAM frekansını biraz düşürdüm ve ekran kartı driverlerini silip yükleyince düzeldi. 1 saatlik Power testinde kapanmadı ve herhangi bir sorun da bulmadı.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı