Fedora düzgün çalışmıyor

qalax

Hectopat
Acer laptopa Fedora kurdum. Kamera, parmak izi çalışmıyor. Touchpad çalışıyordu fakat şu an çalışmıyor. Çoğu komutta işlem çözümlenemedi hatası alıyorum.
Bu sorunları düzeltmenin bir yolu var mı veya daha stabil olacak bir dağıtım önerisi verebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fedora tabanlı telemetri toplamayan ultimatrine Linux veya Ubuntu kullanın.

Sistem Fedora'da bu kadar sıkıntı çıkardıysa Ubuntu'da daha da sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum. Zorin OS ya da Arch tabanlı stabil bir distro kurmayı düşünmüştüm ben.

Son düzenleme:
Fedora ile Ubuntu'nun tabanları farklıdır, Ubuntu da daha farklı bir sonuç alabilirsiniz. Arch tabanını Linux'a yeni yeni kullanmaya başladıysanız önermem, deneyiminiz varsa önce EndeavourOS veya chachy OS kullanın.

Acer laptopa Fedora kurdum. Kamera, parmak izi çalışmıyor. Touchpad çalışıyordu fakat şu an çalışmıyor. Çoğu komutta işlem çözümlenemedi hatası alıyorum.
Bu sorunları düzeltmenin bir yolu var mı veya daha stabil olacak bir dağıtım önerisi verebilirseniz sevinirim.
Ubuntu ve türevlerini kullanın diğerleri zor ve sorun çıkartıyor.

Fedora bende 2 dakika da açılıyordu , fedoradan soğudum .

Fedora ile Ubuntu'nun tabanları farklıdır, Ubuntu da daha farklı bir sonuç alabilirsiniz. Arch tabanını Linux'a yeni yeni kullanmaya başladıysanız önermem, deneyiminiz varsa önce EndeavourOS veya chachy OS kullanın.

Deneyimli kullanıcıyım hocam. Ben hep Linux ile uyumlu laptoplar aldığım için bu durum karşısında çözüm bulamadım. Chachy OS in bugüne çözemediği sorunu görmedim, onu deneyeceğim gibi. Ubuntu ve Ubuntu tabanını uzun süre hiç kullanmadım. O yüzden bilgim yok. Zaten buraya yazmadan önce kernel derlemeye kadar birçok yöntem durumu kurtarmadığı için buraya yazdım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Ubuntu ve türevlerini kullanın diğerleri zor ve sorun çıkartıyor.

Fedora bende 2 dakika da açılıyordu, Fedora'dan soğudum.

Hocam sistemsel olarak değişiyor sanırım. Bende disk şifrelemesi olmasına rağmen ne kadar hızlı yazdığıma da bağlı olarak 10-15 sn sürüyor.

Hocam Fedora en sorunsuz dağıtımlardan biri. Driver konularında pek bilgim yok ama driverleri yeniden indirmeyi deneyin.
Ubuntu ve diğer Debain türevlerini kesinlikle önermem. Debain/Ubuntu çok sıkıntılı bir işletim sistemi, gerek paketler gerek uyumluluk olsun.
Ortalama bir kullanıcı iseniz Fedora, ileri düzey kullanıcı iseniz Arch candır...

Hocam Fedora en sorunsuz dağıtımlardan biri. Driver konularında pek bilgim yok ama sürücüleri yeniden indirmeyi deneyin.
Ubuntu ve diğer debain türevlerini kesinlikle önermem. Debain/Ubuntu çok sıkıntılı bir işletim sistemi, gerek paketler gerek uyumluluk olsun.
Ortalama bir kullanıcı iseniz Fedora, ileri düzey kullanıcı iseniz Arch candır...

İleri kullanıcı olmama rağmen kendi sistemimde Fedora kullanıyorum. Arch çok uğraştırdı zamanında. Bu zamana kadar Fedora kurup geçtim her sistemimde. Fakat ilk defa Fedora'nın stabil çalışmadığı bir bilgisayar gördüm. Fedora everything ile kurduğum için sürücüleri de hazır indirmiş oluyor. Ubuntu'da touchpad çalışıyor ama diğer sorunlar devam ediyor.

İleri kullanıcı olmama rağmen kendi sistemimde Fedora kullanıyorum. Arch çok uğraştırdı zamanında. Bu zamana kadar Fedora kurup geçtim her sistemimde. Fakat ilk defa Fedora'nın stabil çalışmadığı bir bilgisayar gördüm. Fedora everything ile kurduğum için sürücüleri de hazır indirmiş oluyor. Ubuntu'da touchpad çalışıyor ama diğer sorunlar devam ediyor.

Monster cihazımda benzer sorunları Tuxedo Control Center ile çözmüştüm belki işinize yarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı