- Makaleler
- 2
RedHat desteğini çekti diyelim o zaman community ne kadar sahip çıkar acaba?Destek yine Community tarafından sağlanıyor ama yine de başıboş bir distro değil, bence yeni donanımlı kişiler için stabil işletim sistemi arayışının çaresidir Fedora.
@OzgunP hocamızın Fedora ile ilgili yazdığı şeyleri okuduktan sonra bu soruları sormaya başladım.
Örnek:
Ubuntu şirket ama, Fedora'nın arkasındaki Redhat şirket değil mi? Hatta IBM tarafından satın alındı ve satın almasında zerre kadar açık kaynak ya da özgür yazılım hassasiyeti olduğunu sanmıyorum. Şimdi birileri Fedora topluluk tarafından geliştiriliyor gibi absürt önermeler sunabilir, Redhat desteğini çektiği anda Fedora diye bir dağıtım kalmaz, neden acaba diye merak edenler Redhat'in Centos'u nasıl iğfal ettiğini biraz araştırıverir.
Ben kurmak istediğim şeyleri kurmaya çalışırken kendi depolarında bulamadım örnek olarak. Ek depolar gerekiyordu bazı şeyler için. Debian kullanırken istediğm her şeyi direkt depodan kurabiliyordum örnek olarak.Fedora'nın kendine has özellikleri olmadığını, paketlerinin yetersiz olduğunu söylüyorsunuz
Şahsen diğer taban dağıtımlardan hiçbir farkı olduğunu düşünmüyorum, Debian nasılsa Fedora da aynı sayılır. Paket sayısı ise çoğu dağıtımla aynı sayılır.