İlk defa kullanacaksanız Fedora kullanmanızı önermem.
Kullanacaksan Ubuntu kullanmanı öneririm.
Aynı işlemleri onun üzerinde uygulayabilirsin.
Görünüşü kendiniz de yaparsınız. GNOME kullanıyor Fedora. GNOME kullanılan tüm dağıtımlarda aynı görünümü elde edebilirsiniz.
Garuda Linux'u inceler misin? Hoşuna gideceğini düşünüyorum.
Gösterdiğiniz resim özelleştirilmiş bir masaüstüdür. GNOME kullanan tüm dağıtımlarda aynı özelleştirmeyi yapabilirsiniz. Görünüm dağıtıma göre değil masaüstüne göredir.Ubuntu arayüz olarak sıkıcı geliyor. Fedora önermemenizin nedeni nedir?
Hocam Garuda Linux çok RAM harcıyormuş. Arayüzü de bayağı renkli ve karışık. Dediğim resim çok güzel.
Ubuntu arayüz olarak sıkıcı geliyor. Fedora önermemenizin nedeni nedir?
Gösterdiğiniz resim özelleştirilmiş bir masaüstüdür. GNOME kullanan tüm dağıtımlarda aynı özelleştirmeyi yapabilirsiniz. Görünüm dağıtıma göre değil masaüstüne göredir.
Fedora önermeme sebebim telemetri olması. Kullanıcılardan veri çekiyor. Güvenli değil.
Görev çubuğunu istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ubuntu da Fedora da GNOME masaüstünü kullanıyor.Hocam GNOME kullanan en iyi dağıtım nedir? Görev çubuğu sol dikey olmasından dolayı Ubuntu'ya geçmek istemiyorum. Görev çubuğu istediğim gibi yapabiliyorsam Ubuntu'ya geçeceğim.
Görev çubuğunu istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ubuntu da Fedora da GNOME masaüstünü kullanıyor.
Ubuntu varsayılan olarak GNOME kullanıyor yani direkt indirebilirsin.Hocam Ubuntu dışında başka GNOME masaüstü kullanan dağıtım öneriniz var mı? Ubuntu'yu arastiracagim. Hocam Ubuntu'yu direk indirmeli miyim yoksa Ubuntu'nun GNOME kullanan ayrı versiyonu mu var?
Zorin OS de çok güzel. Ubuntu ile Zorin os arasında kaldım.Ubuntu varsayılan olarak GNOME kullanıyor yani direkt indirebilirsin.
İndirme sayfası:
Ubuntu
Ubuntu, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Bilgisayarlar, sunucular ve akıllı telefonlara yönelik olarak geliştirilmektedir. Alternatif diğer ISO Linkleri: Platform Link Masaüstü...www.technopat.net
GNOME kullanan Zoris OS'i de öneririm. Core sürümü GNOME versiyonu.
Zorin OS de çok güzel. Ubuntu ile Zorin os arasında kaldım.
Hocam ne kasar ram yiyor?