Fedora'da diski bölmek mümkün mü?

621657

Decapat
Şu an laptopumda Fedora yüklü. 512 GB'lik SSD var. Bunu 2 parçaya bölüp 2 farklı disk olarak kullanmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gparted programı ile yapabilirsiniz. Eğer program diski küçültmeye izin vermezse herhangi bir dağıtımın Live ISO'sunu boot edip Gparted programıyla diski küçültün. Program arayüze sahip ve baktığınızda kolayca çözersiniz zaten.

GParted programı ile yapabilirsiniz. Eğer program diski küçültmeye izin vermezse herhangi bir dağıtımın live ISO'sunu boot edip GParted programıyla diski küçültün. Program arayüze sahip ve baktığınızda kolayca çözersiniz zaten.

Hocam bu dediğinizi Fedora'yı kurarken denedim live ISO içerisinde GParted kurup diski 2'ye böldüm Fedora Btrfs kullanıyor diye biliyorum ondan dolayı 2 bölümü de Btrfs olarak ayarladım 1. kısma Fedora'yı kurdum kurulduktan sonra 2. kısma bir türlü giremedim.

Hocam bu dediğinizi Fedora'yı kurarken denedim live ISO içerisinde GParted kurup diski 2'ye böldüm Fedora Btrfs kullanıyor diye biliyorum ondan dolayı 2 bölümü de Btrfs olarak ayarladım 1. kısma Fedora'yı kurdum kurulduktan sonra 2. kısma bir türlü giremedim.
Screenshot from 2024-06-24 23-05-32.png

Burada 2. disk olarak gözükmesi gerekiyor bir hata yapmadıysanız. Nasıl giremediniz? Görünüyor da mı giremiyorsunuz yoksa hiç mi görünmüyor?

Eki Görüntüle 2231512
Burada 2. disk olarak gözükmesi gerekiyor bir hata yapmadıysanız. Nasıl giremediniz? Görünüyor da mı giremiyorsunuz yoksa hiç mi görünmüyor?

Görünüyor tıklayıp içine girebiliyorum ama dosya oluşturma kopyaladığım öğeyi yapıştırma gibi işlemleri yapamıyorum yönetici hesabı ile açtığımda da olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı